szerző:
hvg.hu

A Demokratikus Koalíció több, egymástól különálló forrásból is úgy értesült, hogy a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Mediaworks lapkiadó cég ingyenes, egészségügy témájú újságot készíthet és oszthat a magyar kórházakban és állami rendelőintézetekben idén novembertől.

Ezért Oláh Lajos megkérdezte Balog Zoltán emberminisztert, hogy igaz-e ez, és létezik-e bármilyen szerződés a Mediaworks és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ között. Rétvári Bence államtitkár válaszolt Balog nevében, azt írta, hogy az ÁEEK fenntartásában lévő egészségügyi intézmények területén a politikai szóróanyagok terjesztése nem engedélyezett, ugyanakkor az intézmények újságosstandján az ott található sajtótermékek megvásárolhatók.

A központnak egyébként nincs és nem is volt szerződése a Mediaworks Kft-vel. Vagyis azt nem tudni, novembertől lesz-e szerződés és osztogat-e Mészáros cége egészségügyi kiadványt a magyar kórházakban.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!