szerző:
hvg.hu

Nem kedvelem Sorost, de tragikomikus, hogy már másodszorra plakátolják vele tele az országot - mondta a Magyar Nemzetnek az Antall-kormány egykori külügyminisztere.

Biztos, hogy nincs Soros-terv, Sorosnak vannak változó elgondolásai, de azok az állítások, amelyeket a szájába adnak, hazugságok - mondta Jeszenszky Géza, volt külügyminiszter, az Orbán-kormány korábbi oslói nagykövete a Magyar Nemzetnek adott interjúban.

Jeszenszky arról beszél, hogy a kormány nemzeti konzultációs kérdőívét nem küldi vissza, mert szégyenteljesnek tartja, hogy ennyire lenézik a magyar választók intelligenciáját, "aki ezeket a rémmeséket elhiszi, az megtévesztés áldozata lesz, de annyira átlátszók a szövegek, hogy azon csak sírni vagy nevetni lehet".

Az Antall-kormány külügyminisztere azt mondta, hogy nem kedveli Sorost, mert bár a rendszerváltás előtt sok jó ügyet és személyt támogatott, utána sokszor unfair ellenfele volt Antalléknak. És például a bevándorlás ügyében eltér a véleményük, mondja Jeszenszky, de ettől még tragikomikusnak tartja, hogy már másodszor teleplakátolják vele az országot.

A volt miniszter szerint egyébként a Brüsszellel való összetűzések miatt az uniós tagságunk nincs veszélyben, a jóindulat azonban igen, amely a 2020 utáni támogatások mértékében még gondot okozhat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!