szerző:
hvg.hu

A fideszes képviselő egy olyan fotót töltött fel a közösségi oldalára, amin egy levágott disznóra azt írták, ő volt a soros.

„A jásziványiak az imént küldték ezt a fotót az erdélyi testvértelepülésükről. Ott már egy disznóval kevesebb van... Jó étvágyat!” – írta Pócs, majd a hvg.hu-nak azt mondta, ennek semmi köze Soroshoz, egy ólban volt több disznó, a disznóvágás előtt pedig az erdélyiek rámutattak egyre, mondván ő a soros, őt vágják le. Kérdésünkre, érez-e áthallást az uszító Soros-ellenes kampány és mostani posztja között, azt válaszolta, semmiképp sem.

A bejegyzés alatt később szorgalmasan törölgetni kezdték a kommenteket, de ezzel együtt a Bloomberg címlapjáig jutott a sztori, akik emlékeztettek, hogy Soros György kedden közzétett írásában úgy vélte: a magyar kormány propagandájának egyes elemei a nácik antiszemita propagandáját idézik.

A HírTV szerint Orbán Viktor a parlamenti folyosón ezt mondta:

– Perzselt disznóval vicceltek, és erről töltött fel egy fotót az ön egyik kollégája, és erről…
– A disznóvágás ügyei nem tartozik a kormány hatáskörébe.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!