szerző:
hvg.hu

Városszerte lehetett látni az Angyalföld és Zugló határáról felszálló fekete füstoszlopot. Összehordott szemét égett, a tüzet este hat órára megfékezték.

Összehordott hulladék gyulladt ki és égett hatalmas füsttel Budapest XIV. kerületében, a Tahi utcában, a XIII. kerület határán – tudta meg a hvg.hu a katasztrófavédelemtől.

Az első információk alapján bizonytalan volt, pontosan hol is található a helyszín. Később kiderült, hogy a Reitter Ferenc utca és a Rákosrendező közötti, egyébként meglehetősen elhanyagolt részről van szó. A telek bejáratánál, ahol a tűz volt, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat táblája látható.

Senki sem sérült meg, 3 tűzoltóegység oltotta a tüzet a helyszínen, körülbelül kétszáz négyzetméternyi területen kapott lángra a szemét.

©

A füst olyan nagy volt, hogy a tűzoltók még Óbudáról is kaptak bejelentést. Szerkesztőségünk ablakából is látszott a füstoszlop. 18 óra után közölték, hogy a tüzet eloltották.

A helyszín egyébként nagyon közel van a Rákospatak utcai, elhíresült MÁV-területhez, ahonnan a területen tartózkodó, a szabályokat felrúgó, elképesztő mennyiségű szemetet felhalmozó "bérlők" kipaterolásáig többször is volt nagy tűz.

©
©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!