szerző:
hvg.hu

Két újabb gyanúsított előzetes letartóztatását rendelte el a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója szerdán a Czeglédy Csaba és társai ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt folyó ügyben – közölte szerda délután Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője. Két másik gyanúsított esetében a bíróság lakhelyelhagyási tilalom elrendeléséről döntött.

A Szegeden zajló szerdai tárgyalásokat a helyszínen követő forrásunk szerint ezúttal is volt némi meglepetés: más bíró döntött Czeglédy testvéréről, Czeglédy Péterről, mint aki nem sokkal ezt megelőzően az ügy másik gyanúsítottját – az ügyészi indítvány ellenére – hazaengedte, és még lakhelyelhagyási tilalmat sem rótt ki rá. "Szokatlan, hogy a folyamatos, egymást követő tárgyalásoknál egyszer csak megjelenik egy új bíró. Aki utána simán helyt adott az ügyészi indítványnak, és rábólintott az ügyészség indítványára, hogy Czeglédy Péternek előzetesbe kell kerülnie” – magyarázta.

Mindezt azért sem értik, mert jogász forrásunk szerint május 14-e óta az ügy több érintettjét is arra hivatkozva engedték ki az előzetesből, hogy egy ilyen régóta tartó, előrehaladott állapotban lévő nyomozásnál már nem lehet arra hivatkozva benn tartani a gyanúsítottakat, hogy meghiúsítanák a bizonyítást.

Így Czeglédy Péter felesége ősz óta szintén előzetesben volt, de ő a Szegedi Törvényszék döntése alapján a héten házi őrizetbe kerülhetett – gyakorlatilag ezzel egy időben viszont őrizetbe vették a férjét.

A további mai fordulatokat itt olvashatja el!

Életkép a szerdai tárgyalássorozatról, a bírósági folyosóról
©

 

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!