szerző:
hvg.hu

A fiút előzetes letartóztatásba helyezték.

Ahogy arról beszámoltunk, egy nyolcéves sólyi kislány holttestét találták meg szombat hajnalban a Veszprém megyei Királyszentistván közelében, a vilonyai zsilipnél. A rendőrök egy 16 éves hajmáskéri fiút gyanúsítanak a gyilkossággal.

A Veszprém megyei online lap, a Veol.hu azt írja, hétfőn Tarcsa Csaba megyei rendőrfőkapitány sajtótájékoztatón elmondta, a 16 éves gyanúsított F. F. részletes beismerő vallomást tett és azt mondta, hogy

tettét hirtelen érzelmi döntés alapján követte el.

A rendőrfőkapitány cáfolta a hírt, miszerint több lányt, illetve elkövetőt keresne a rendőrség, és elmondása szerint nincs szó sorozatjellegű elkövetésről sem.

Mint elmondta, a rendőrség száz emberrel, a készenléti rendőrség bevonásával és mások mellett vadászokkal, polgárőrökkel kereste a péntek délután eltűnt lányt, akit a zsilipnél találtak meg.

Varga Gábor, a Veszprémi Törvényszék kollégiumvezetője azt mondta, a rendelkezésre bocsátott bizonyítékok és adatok alapján a 16 éves fiú ölte meg pénteken a sólyi nyolcéves kislányt. A bíró megállapította, hogy reális a veszélye annak, hogy a gyanúsított megszökne vagy elrejtőzne, illetve a bizonyítást tanúk befolyásolásával megnehezítené, ezért a nyomozási bíró

egy hónapra elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását, amelyet büntetés-végrehajtási intézetben kell végrehajtani.

A döntés jogerős. Puskás István kirendelt védő csak annyit mondott, hogy már többször beszélt a fiúval, de nem kívánt nyilatkozni. A fiú anyja a lap beszámolója szerint sírva hagyta el a törvényszék épületét, és csak annyit mondott, hogy védi a fiát és mellette van.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!