Juhász Gábor
Juhász Gábor

Pollux Hotel Zrt. néven új szállodacéget jegyeztetett be Mészáros Lőrinc.

Ötvenmillió forint alaptőkével szállodacéget alapított Pollux Hotel Zrt. néven a felcsúti polgármester egyik családi vállalkozása, a Mészáros Gasztro Kft. E tavaly júniusban létrehozott cég vásárolta meg a közelmúltban a Témadesign Kft.-t, amely a ötcsillagos Andrássy Rezidencia gazdája.

A vendéglátás iránt ellenállhatatlan vágyat érző Mészáros Lőrinc a kempinskis, hunguestes múlttal rendelkező Somlyai Zoltánt alkalmazta a Pollux részvénytársaság vezetésére. Ő jegyzi a budapesti belvárosi Mahart-házas, az Apáczai Csere János utca 11.-be bejegyzett Pannon Tessera Hospitalis Zrt.-t is, amelyet tavaly nyáron alakítottak ugyancsak szállodacégként, de a közelmúltban ingatlanhasznosítóvá alakították. Erről az ingatlanról a sajtóhírekben úgy tudósítottak, hogy a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak az üzleti köreihez kapcsolódik.

A Pannon Tessera első részvényese Somlyai, neki van 76 törzsrészvénye, de létezik 24 elsőbbségi részvény is, amelyből 23 osztalékelsőbbséget, 1 pedig elővásárlási jogot biztosít. Az utóbbiak tulajdonosa nem nyilvános, azok nevét a cég részvénykönyve rejti.

Magyarországon egyébként nem fut szálloda Pollux néven, a svájci Zermattban viszont létezik a Hotel Pollux, amely egy négycsillagos alpesi vendéglátóhely a 4478 méter magas Matterhorn csúcs közelében. Ugyanakkor jelenleg a névazonosságon túl semmi sem utal arra, hogy a felcsúti székhelyre bejegyeztetett Pollux Hotelnak köze lenne a svájci szállodához.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Szalai Anna Gazdaság

Mi az a fény a 3-as metró alagútja végén? Mészáros Lőrinc

Tovább csúszik a 3-as metró felújítása. Tarlós István reményeivel ellentétben legkorábban ősszel kezdhetnek hozzá a vonal infrastruktúrájának felújításához. Így aligha rendezhetnek csinnadrattás avatót a 2019 őszi önkormányzati választásokra.