szerző:
hvg.hu

Állami támogatás nélkül vezetett be hatékonyságnövelő intézkedéseket a Malév földi kiszolgálást biztosító leányvállalata – közölte a cég lapunkkal.

Egyik versenytársa eljárást kezdeményezett a Malév GH Zrt.-vel szemben az Európai Bizottságnál – írta csütörtökön a hvg.hu. Cikkünkre az érintett cég az alábbi választ küldte:

„A tegnapi napon a hvg.hu-n a Malév GH Zrt.-vel összefüggésben megjelent cikk azt a látszatot kelti, hogy az állam rendszeresen finanszírozta a Malév GH Zrt-t. A valóságban a Társaság a 2012. évi állami tulajdonba kerülését követően egy alkalommal, 2015. év elején kapott 465 M Ft összegű tőkeemelést, megtérülő beruházások finanszírozására.

A cikk állításával ellentétben a Társaság 2017-ben sem 153 millió forint összegű, sem egyéb támogatást nem kapott.

Valótlan továbbá az az állítás is, hogy az állam az MFB-n keresztül finanszírozta a Társaságot, mely abból is látszik, hogy a hitel lejáratával a fizetés elmaradásakor a bank rendes ügymenet szerint inkasszálta a fennálló tartozás összegét.

A cikk állításával ellentétben a Tiszavíz Vízerőmű Kft. nem résztulajdonosa sem a Malév GH Zrt. sem az Aeroplex Közép-Európai Kft. társaságoknak.

A Társaság menedzsmentje mindent megtesz annak érdekében, hogy a magyar és az uniós jogszabályok betartásával hajtsa végre reorganizációját. Ennek keretében 2016. és 2017. évben állami támogatás nélkül hatékonyságnövelő intézkedéseket vezetett be a cég, melynek köszönhetően a Társaság eredménye 2016. évben, valamint 2017. első félévében is javuló tendenciát mutat. Az egyes hatékonyságnövelő intézkedések, továbbá a korábban megkötött előnytelen vállalkozói szerződések felmondása számos érdeket sért, ami magyarázza a Malév GH Zrt. jó hírnevét érintő alaptalan támadásokat.”

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Gazdaság

A Malév sorsára juttathatják több száz fős leányvállalatát is

Több mint öt évvel a Malév után a nemzeti légitársaság állami pénzből életben tartott, masszívan veszteséges egykori leányvállalata kerülhet az Európai Bizottság látókörébe. Ha törvénytelennek nyilvánítják az állami támogatást, az a Malév GH végét jelentheti.