Erotikus oldalon látták viszont fotóikat egy hazai közösségi oldal modelljei

2012. április 25., szerda, 17:40 • Utolsó frissítés: 2012. április 26., csütörtök, 15:08
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ;

Több erotikus tartalommal foglalkozó hazai oldal is átvette egy modelleket közvetítő hazai közösségi oldal felhasználóinak fotóit.

Több hazai erotikus oldal is visszaélt az elmúlt hetekben egy magyar modellek és fotósok számára létrehozott szakmai közösségi oldal fotóival. A közösségi oldal felhasználói egy nyílt rendszerbe töltötték fel portfoliójukat, a fotók így bárki számára hozzáférhetők voltak, ezt használta ki egy erotikus szolgáltatásokat hirdető hazai oldal. A modellek fotóit és adatait saját, erotikus tartalmú hirdetéseikhez kezdték használni.

Az ilyen típusú visszaélés személyiségi jogokat sért, azonban látszólag nem ér annyit az ügy az érintettek számára, hogy bíróságon próbálják megvédeni jogaikat - írja blogján Völgyi Attila fotóriporter. A szerző szerint az ügy tanulsága, hogy érdemes feltöltés előtt belegondolni, kik láthatják a közösségi oldalakra feltöltött fotóinkat, és milyen könnyen élhet vele vissza bárki - akár tudtunk nélkül is.

A teljes bejegyzés Völgyi Attila blogján olvasható.

 


Erotikus oldalon látták viszont fotóikat egy hazai közösségi oldal modelljei
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Trendek a twitteren
Mi az a twitter?
VIDEÓK
további videók »
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
MEGOSZTÁSOK
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X