szerző:
hvg.hu

Egy 1500 lelkes osztrák faluban él családjával, betanított gyári munkásként dolgozik egy repülőgép-alkatrészeket gyártó cégnél a Zalaegerszeg korábbi játékosa, aki 2002-ben belőtte a legendás gólt a Manchester Unitednek.

Az osztrák ötödik ligában, amatőrként, munka után focizik, és nem ebből él külföldön Koplárovics Béla, a Zalaegerszeg korábbi játékosa, aki 2002-ben a Manchester United elleni BL-selejtezőn berúgta a győztes gólt.

Az egykori sportolót a Nemzeti Sport találta meg az 1500 lakosú, ausztriai Utzenaichban. A lapnak azt mondta, nem vágyik arra, hogy bárki is keresse őt, civil lett, éli a saját életét, és lezárta a múltat.

Koplárovics Béla a szurkolókkal együtt örül a győzelemnek
©

A most 34 éves Koplárovics egy repülőgép-alkatrészeket készítő cég alkalmazottja, betanított gyári munkás. "Reggel hattól délután kettőig nyomom a melót" – fogalmazott a lapnak adott interjújában, amiben egyébként egyáltalán nem szívesen beszélt a legendás gólról. "Na, már megint az a gól! Látja, ebből lett, és van is elegem! Mindig azért keresnek, mert a Manchester ellen... Hagyjanak már ezzel!" – fakadt ki.

Azt mesélte: még egy évig szerződés kötötte a ZTE-hez, amikor távoznia kellett, és nem esett jól neki, hogy nem mondták a szemébe, hogy más jön helyette. Onnan Pécsre került, de ott megsérült, ezért inkább külföldön próbált szerencsét. Szerepelt Lendván, három hónapot Iránban is töltött, majd a másodosztályú Kozármislenyben újra játékba lendült, 2011 nyarán Siófokra ment próbajátékra, két hétig edzett, szerződéskötésre várt, de ebből nem lett semmi. Ezután került ki Ausztriába, ahová családjával költözött ki.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!