szerző:
hvg.hu

Egy 1500 lelkes osztrák faluban él családjával, betanított gyári munkásként dolgozik egy repülőgép-alkatrészeket gyártó cégnél a Zalaegerszeg korábbi játékosa, aki 2002-ben belőtte a legendás gólt a Manchester Unitednek.

Az osztrák ötödik ligában, amatőrként, munka után focizik, és nem ebből él külföldön Koplárovics Béla, a Zalaegerszeg korábbi játékosa, aki 2002-ben a Manchester United elleni BL-selejtezőn berúgta a győztes gólt.

Az egykori sportolót a Nemzeti Sport találta meg az 1500 lakosú, ausztriai Utzenaichban. A lapnak azt mondta, nem vágyik arra, hogy bárki is keresse őt, civil lett, éli a saját életét, és lezárta a múltat.

Koplárovics Béla a szurkolókkal együtt örül a győzelemnek
©

A most 34 éves Koplárovics egy repülőgép-alkatrészeket készítő cég alkalmazottja, betanított gyári munkás. "Reggel hattól délután kettőig nyomom a melót" – fogalmazott a lapnak adott interjújában, amiben egyébként egyáltalán nem szívesen beszélt a legendás gólról. "Na, már megint az a gól! Látja, ebből lett, és van is elegem! Mindig azért keresnek, mert a Manchester ellen... Hagyjanak már ezzel!" – fakadt ki.

Azt mesélte: még egy évig szerződés kötötte a ZTE-hez, amikor távoznia kellett, és nem esett jól neki, hogy nem mondták a szemébe, hogy más jön helyette. Onnan Pécsre került, de ott megsérült, ezért inkább külföldön próbált szerencsét. Szerepelt Lendván, három hónapot Iránban is töltött, majd a másodosztályú Kozármislenyben újra játékba lendült, 2011 nyarán Siófokra ment próbajátékra, két hétig edzett, szerződéskötésre várt, de ebből nem lett semmi. Ezután került ki Ausztriába, ahová családjával költözött ki.