szerző:
hvg.hu

A Microsoft új technológiája egészen különleges videók készítését teszi lehetővé.

Bizonyára önök közül is sokan kedvelik azokat a videókat, amelyeket egy abszurd helyzetben készít valaki, méghozzá úgy, hogy a fején van egy GoPro kamera. Az ilyesfajta sajátnézetes felvételeket helyezi egy egészen új szintre a Microsoft új technológiája, amely a hyperlapse nevet kapta.

©

Amint az az alábbi videón is látható, elsimulnak a képek közötti átmenetek, és a végeredmény jóval látványosabb annál, mintha egyszerűen csak felgyorsították volna a tartalmat, mint ahogyan azt a timelapse módszer teszi.

A hyperlapse egy bonyolult algoritmuson alapszik, amely megoldja a képstabilizációt, optimalizálja a képkockákat, úgy rekonstruálja a jeleneteket, hogy valóban élvezhetőek legyenek a hagyományos technikákkal nem manipulálható videók. Jelenleg azon dolgoznak Redmondban, hogy a hyperlapse algoritmus a Windows-alkalmazások számára is elérhető legyen.

Akit a módszer részletes technikai magyarázata is érdekel, az nézze meg az alábbi videót.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!