szerző:
hvg.hu

Mától minden köznevelésben tanuló, vagyis közel 1,3 millió diák és tanár töltheti le jogtisztán és ingyenesen a Word, az Excel és a PowerPoint legfrissebb változatát. Ha nem diák és nem tanár, akkor se aggódjon, mobiljára és táblagépére így is ingyen töltheti le a programokat.

A Tisztaszoftver Program lehetőséget ad a köz- és felsőoktatási intézményekben dolgozók és a diákok számára a Microsoft Office szövegszerkesztő, táblázatkezelő, prezentációs és egyéb szoftvereinek otthoni, ingyenes használatára, valamint minden diák OneDrive-tárhelyet is kap. Az irodai programcsomag letöltéséhez ezen az oldalon kell regisztrálni, majd a köznevelés információs rendszerrel hitelesíteni azt. (A tanárok jelenleg az Office 2013-at tudják letölteni ingyen, egy gépre. A diákokhoz hasonló konstrukciót, azaz az 5 számítógépre és 5 mobil eszközre telepíthető Office 365 ProPlus-t a tanárok majd januártól érhetik el.)

Mivel a hazai felsőoktatási intézmények is rendelkeznek Campus szerződéssel, valamennyi felsőoktatási tanuló diák jogosult lesz az Office használatára 5+5 eszközön. A regisztrációs rendszerek kiépítése az intézményekben már folyamatban van, így rövidesen a hallgatók ingyenesen tölthetik le ezeket a szoftvereket otthoni eszközeikre.

Aki nem számítógépén, hanem mobilján vagy táblagépén szeretné használni "az igazi Office-t", az minden feltétel és korlátozás nélkül ingyenesen töltheti le az irodai alkalmazásokat.

Ha máskor is szeretne hasonló dolgokról tudni, lájkolja a hvg.hu Tech rovatának Facebook-oldalát.