szerző:
hvg.hu

Megjelent a Facebook negyedéves beszámolója, a közösségi oldal helyzete pedig enyhén szólva is rózsás. Már csak egy fontos szám van, amit nem lehet milliárdban mérni, de ez sem tart sokáig.

A Facebook közzétette negyedéves jelentését, amely az előzőhöz képest természetesen minden mutatóban növekedést mutat. Az időszak legfontosabb sikeréről már nyáron be lehetett számolni: augusztus 24-én történt meg először, hogy egy nap alatt 1 milliárd ember lépett a közösségi oldalra.

A jelentésből kiderül, hogy ez azóta mindennapossá vált, átlagosan napi 1 milliárd 7 millió ember facebookozik. A felhasználók számát tekintve ez egy év alatt 17 százalékos növekedést jelent.

©

Egyetlen fontos szám van, amely nem milliárdban mérhető a Zuckerberg-birodalomban, ez pedig a napi mobilos látogatók száma. Ez még "csak" 894 millió, de a növekedési ütemet elnézve fél év múlva már e tekintetben is milliárdos lesz a Facebook.

©

Anyagi szempontból viszont már régóta az, a harmadik negyedévben 4,5 milliárd dollár volt a bevétele. Hogy mennyi ebből a tiszta profit? Potom 1,46 milliárd dollár. Érdekesség, hogy a hirdetésekből származó bevételek 78 százaléka a mobilos reklámokból érkezik.

©

És hogy legyen még egy milliárdos rész: a Facebook által felvásárolt üzenetküldő alkalmazás, a WhatsApp év végére szintén elérheti az 1 milliárd aktív felhasználót.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!