szerző:
hvg.hu

Mintha mindenből pénzt akarna csinálni a Microsoft, mostanában többféleképpen is bosszantja a felhasználókat.

Korábban az ingyenes OneDrive tárhely drasztikus csökkentésével (amit azután a felhasználók nyomására visszaállított)  borzolta a felhasználók kedélyét a Microsoft, most viszont azzal, hogy fizetőssé tenne egy eddig ingyenes és remek telefonos funkciót.

A Continuumról van szó, amelyet a Windows 10 Mobile-lal vezetett be a Microsoft. A funkció lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy „zseb PC-ként” használják a telefonjukat, némi hardver-kiegészítés után pont úgy dolgozhassanak Office-dokumentumaikkal, mint egy PC-n. Jelenleg ehhez nem kell Office 365 előfizetés, azonban a Microsoft most bejelentette, hogy jövő év áprilisától már nem megy anélkül, azaz csak március 31-ig lehet ingyen „próbálni” a funkciót.

©

Mindez azért is furcsa, mert a continnumos Office azért korlátozottabb, mint az asztali változat, ráadásul a mostani bejelentés megkérdőjelezi a Microsoft azon kijelentését, hogy a Continuumot bevezeti olcsóbb, középkategóriás eszközeibe is, hogy segítse a fejlődő piacokat. Azok sem lesznelk boldogok ettől a húzástól, akik már vettek egy jó drága Lumia 950 vagy 950 XL telefont, és most azzal szembesülnek, még fizessenek.

Van is nagy felháborodás a fórumokon, és van is idő még áprilisig bőven, úgyhogy lehet, hogy a Microsoft is meggondolja még magát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!