szerző:
hvg.hu

Pókemberként mássza meg a falakat a Disney Research különleges robotújdonsága.

A Disney Research Zurich az ETH-val együttműködve próbálja megoldani a robotjárművek nagy problémáját, nevezetesen azt, hogy a fal megállítja vagy visszafordítja őket.

A négykerekű VertiGo nevű újdonságnak, amelyet falmászó robotként ír le a Disney, két billenthető propellere van, és ezek adják számára a tolóerőt, amely segít a falmászásban belső és külső térben egyaránt. A robot meglepő mozgékonysággal képes mászni a falon, mintha csak egy kis pókember lenne.

Azért arra még ne számítson, hogy ilyet kaphat majd jövő karácsonyra, ugyanis egyelőre csak egy kutatási projektről van szó, és a Disney nem is nyilatkozott arról, hogy fogyasztói termékként akarná látni a VertiGót.

Ha érdeklik a robotok, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!