szerző:
hvg.hu

Komoly tervei vannak Mark Zuckerbergnek az idei évre: egy olyan mesterséges intelligenciára (MI) alapuló rendszert épít, ami a ház körül és a munkájában is segít majd.

Először saját magának építi meg a Facebook alapítója azt az MI-rendszert, ami reményei szerint szinte mindenben a segítségére lesz. Zuckerberg szerint az ilyen rendszerhez szükséges technológia, a hardver már rendelkezésre áll, neki pedig érdekes intellektuális kihívás lesz leprogramoznia hozzá egy kódot.

A Facebook-vezér azt szeretné, hogy a házi mesterséges intelligenciájával otthona minden lehetséges dolgát szabályozni tudja, a világítástól a hőmérsékleten át a zenéig. Arra is felkészíti majd a rendszert, hogy amikor egy barátja csönget be a bejáratnál, akkor a ház felismerje, hogy egy barátról van szó, és beengedje őt.

©

Zuckerberg terve szerint az általa programozott rendszer segít majd a munkájában is: könnyen átlátható formában vetíti majd elé a virtuális valóságba azt a rengeteg beérkező elemzést és adatot, amit mindennapjai során megkap a kollégáitól.

Bár a rendszer első körben saját használatra készül, egészen egyértelmű, hogy ennél azért nagyobb fajsúlyú tervei vannak vele Mark Zuckerbergnek. Valószínűnek tűnik, hogy idővel mindezt összeköti majd azzal az egyre kevésbé álomnak tűnő fejlesztéssel, amelybe a Facebook 2 éve vágta a fejszéjét.

Ha kíváncsi a fejleményekre, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!