szerző:
hvg.hu

Egy év telt el csupán, és a Samsung megduplázta parányi külső SSD meghajtójának kapacitását.

Tavaly januárban, a 2015-ös CES-en mutatta be a Samsung a hitelkártya-méretű SSD T1 meghajtót, amelynek legnagyobb változata 1 TB-nyi adatnak adott helyet. Szinte napra egy évvel később, és ismét csak a CES-en mutatta be a tovább tuningolt változatot, az SSD T3-ra akár 2 TB-nyi információ is felvihető.

Igaz, súlyosabb egyéniség is, mint 1 TB-os elődje, az újdonság ugyanis 51 grammot nyom (ami majdnem a kétszerese a T1 súlyának), viszont a méretei most is csekélyek: 74 x 58 x 10,5 mm-es. A megnövekedett súlyban az ütésálló fém háznak is szerepe van, ennek köszönhetően még egy kétméteres zuhanást is adatvesztés nélkül él túl a meghajtó.

©

Az SSD T3-mal akár 450 MB/s-os adatátviteli sebesség is elérhető. Támogatja az USB C típusú csatlakozást, így akár a legújabb MacBookkal is használható, emellett számos androidos telefohoz, tablethez, sőt még okostévékhez is köthető. Opcióként 256 bites AES titkosításra is lehetősége van annak, aki nagyon féltené az adatait a vizslató szemektől.

©

A T3 márciustól érhető el (az elődjéhez hasonlóan többféle kapacitással), azonban az áráról egyelőre nincsen hír. De mivel a tavalyi 1 TB-os meghajtó 380 dollárba kerül, ennél csak többre számíthatunk.

A CES 2016 kiállítás összes újdonságát itt találja. Ha nem szeretne lemaradni a továbbiakról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!