szerző:
hvg.hu

Hosszú évek fejlesztése után szerdától vesznek fel előrendeléseket az Oculus Rift virtuálisvalóság-szemüvegre.

Az Oculus évek óta dolgozik már azon az eszközön, mellyel bárki beléphet a virtuális valóságba. Olyan régóta fejlesztik, hogy a Facebooknak volt ideje felfigyelni rájuk, és 2014-ben fel is vásárolták a céget, a szemüveg azonban csak nem lett kész, habár sokan kipróbálhatták már, Mark Zuckerberg is beszámolt az élményeiről.

A várakozásnak azonban vége: a CES 2016 technológiai szakkiállításra időzítve bejelentették, hogy szerdától előrendelhető lesz a készülék. Az Oculus Rift ára egyelőre nem ismert, de holnap ez is kiderül. Szintén holnap árulják el az eszköz pontos megjelenési idejét is, de azt már tudni lehet, hogy ez valamikor az idei év első negyedévében lesz.

©

A virtuális valóság a következő 1-3 évben valószínűleg csak a játékosok és a techrajongók számára lesz érdekes, de szinte biztos, hogy az okostelefonokhoz hasonlóan mindenkit beszippant majd. Virtuális kézfogás, otthonunkban ülve részt venni egy tanórán, új világ, új élet? Nézze csak, amit még most elképzelni sem tudunk, hamarosan megvalósulhat.

Ha értesülni szeretne a szemüveg áráról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!