szerző:
hvg.hu

Amerikában már a drónoknak is van saját világbajnoksága, a szervezők pedig azon dolgoznak, hogy a jövőben ez a sport legyen a levegő Forma-1-e.

A tavaly indult Drone Racing League (DRL) nevű startup-vállalkozás rövid idő alatt nagy sikert futott be. A cégre felfigyelt a Miami Dolphins amerikaifoci-klub tulajdonosa, Stephen Ross is, aki nem kevesebb mint 1 millió dollárral támogatta a DRL-t 2015 augusztusában. Az ok egyszerű: Ross azt szeretné, ha a Forma-1-hez vagy a MotoGP-hez hasonlóan a drónversenyek is népszerűek lennének. Most úgy tűnik, egyre közelebb állnak ehhez.

A Quartz beszámolója szerint a tavaly júliusi előszezon után idén februárban a Miami Dolhpins stadionjában kezdetét veszi az első valódi szezon, amit az év során további négy követ. A pilótáknak a mérnökökkel közösen fejlesztett drónokkal egy előre kijelölt akadálypályán kell végigrepülniük. A drónra szerelt kamera segítségével a pilóta mindent lát, amit a drón is, így olyan érzése lehet, mintha csak egy videójátékot játszana – azzal a különbséggel, hogy az eszközök akár 110 km/h-val is repülhetnek.

A futamokon a helyezések pontokat érnek, aki pedig a legtöbbet szerzi meg, az kapja meg a világbajnoki, valamint a világ legjobb drónpilótája címeket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!