szerző:
Papós Tamás

Eddig is fontos alkalmazás volt az androidosoknak az Opera Max, de most egy olyan hasznos funkcióval bővült, amellyel még értékesebb lett azok számára, akiknek épphogy elég a havi mobilnetes adatkeretük.

Akinek 1 GB alatti a havi mobilnetes adatcsomagja – vagy nagyobb, de sok (YouTube-)videót szokott nézni –, érdemes letöltenie az Androidra ingyenes Opera Max alkalmazást. Az app már eddig is komoly segítség volt, hiszen az adatforgalom figyelése mellett például a wifi felturbózására is jó.

Most pedig egy újabb remek funkciót kapott a szolgáltatás: figyelmeztet, ha egyes alkalmazások túl sok adatforgalmat használnak a háttérben való futtatással.

©

Ez azt jelenti, hogy minden esetben értesítést ad ki, ha egy alkalmazás hetente több mint 10 MB-ot használ el a mobilnetes adatkeretből csak a háttérben való működés és frissülés érdekében.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló trükkökről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!