szerző:
hvg.hu

A ZTE új eszköze egy projektor és egy tablet különös keveréke.

Még a nagyobb képernyővel szerelt tableteken sem igazán kényelmes a filmek nézése, és egyebek mellett éppen erre az általános gondra kínál megoldást a ZTE új Spro Plus nevű eszköze, amit az MWC 2016 szakkiállításon mutattak be.

Egy 500 lumenes, autófókuszos projektorról van szó, amelyhez egy Android-alapú vezérlőrendszer tartozik. 8,4”-es, 2560 x 1600 pixeles AMOLED képernyője van, Android 6.0 Marshmallow-t futtat, és bivalyerős, 12 100 mAh-s az akkumulátora.

Kétféle változata lesz: a wifis modellbe Qualcomm Snapdragon 801 chipkészlet és Adreno 330 GPU kerül, az LTE-s változatban pedig Snapdragon 625 processzor és Adreno 506 GPU dolgozik majd. Mindkét változatba 3 GB-nyi RAM kerül, és 32, illetve 128 GB lesz a belső tárhely, azonban ez – microSD kártyával – akár 2 TB-osra is bővíthető.

©

A legjobb persze az egészben, hogy az eszközzel akár kétméteres kép is vetíthető a falra 2,4 méteres távolságból, így valóban élvezetes lehet a filmnézés. USB kamerát csatlakoztatva, a Spro Plusszal akár videokonferenciák is bonyolíthatók.

Az áráról egyelőre nincsen hír, azt viszont tudni, hogy nyáron fog megjelenni.

A Mobile World Congress 2016 kiállítás összes újdonságát itt találja. Ha nem szeretne lemaradni a továbbiakról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!