szerző:
hvg.hu

A legfontosabb technológiai vállalatok már bejelentették, hogy nem csak közlemények szintjén, hanem a bíróságon is az Apple mellé állnak.

Az alkotmánnyal ellentétesnek nevezte Tim Cook az FBI kérését, amely szerint a vállalatnak ki kellene alakítania egy olyan hátsó bejáratot az iPhone-ba, melyet a hatóságok használhatnának. Az Apple szerint a szövetségi bíró erre vonatkozó ítéletének végrehajtása százmilliók alapvető biztonságát ásná alá.

A Wall Street Journal jelentése szerint a nagy vetélytárs Google, a szintén konkurens Microsoft, a Facebook és valószínűleg a Twitter is támogatni fogja az Apple jogi harcát a szövetségi nyomozó irodával szemben.

Érdekesség, hogy az FBI vs Apple ügyben a Microsoft ugyan már korábban az Apple mellé állt, a céget alapító Bill Gates szerint viszont az Apple jobban tenné, ha segítene az FBI-nak. A kiberbiztonság fenegyerekeként ismert John McAfee nem csak támogatja az FBI-t, hanem tettlegesen segítene feltörni az iPhone-t, Edward Snowden pedig egy konkrét ötlettel is előállt.

Ha tudni szeretne a fejleményekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!