szerző:
hvg.hu

Igaza volt Mark Zuckerbergnek, beköszöntött a virtuális valóság kora. Ezt a HTC új eszköze utáni érdeklődés is bizonyítja.

Elindították a HTC VR-eszközének, a HTC Vive-nek az előrendelési lehetőségét, és úgy tűnik, a cég jó lóra tett. Az egyik HTC-alkalmazott twitteres posztja szerint ugyanis már az első tíz percben több mint 15 ezer darabot rendeltek a Vive VR-eszközből. Egy VR-szemüvegről van egyébként szó, és a hozzá tartozó vezérlőkről.

©

Az előrendelési kedv érdekessége, hogy a HTC Vive jelenleg a maga 799 dolláros árával (kb. 230 ezer forint) a legdrágább ilyen eszköz. Azt még nem tudni, hogy a Sony mennyit fog majd kérni érte, de a szakértők 400-600 dollár közé teszik azt az összeget, az pedig már ismert, hogy a Facebook az USA-ban 599 dollárt kér saját szemüvegéért.

A fenti hír mondenesetre melengetheti most a HTC szívét, hiszen az utóbbi időben kissé bajban volt mobileszközeivel. Lehet, hogy most épp a Vive fogja kijelölni számára a legjobb irányt?

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!