szerző:
hvg.hu

Az Oculus Rift nem olcsó, ráadásul első körben Magyarországra nem lehet kérni a szállítást. Külföldön élő ismerőssel persze hozzá lehet jutni a virtuális valóság kulcsát jelentő eszközhöz.

Ahogy ígérték, mától előrendelhető a Facebook tulajdonában álló Oculus átlagfelhasználóknak szánt virtuálisvalóság-szemüvege. Az Oculus Rift ára Európában 699 euró, ami szállítás nélkül is 204 ezer forintot jelent.

©

Magyarországi címre egyelőre nem lehet rendelni a virtuális valóság élményét nyújtó eszközből, de akinek él ismerőse az Egyesült Államokban, Lengyelországban vagy a nagyobb piacnak számító nyugat-európai országokban, az persze könnyen megoldhatja a vásárlást.

A most előrendelt szemüvegeket március 28-án postázzák majd, a dobozban a használatához szükséges összes hardver (a headset, egy távirányító, egy szenzor, egy Xbox One-kontroller) mellett két játékszoftver is benne lesz, a Lucky’s Tale és az alább is látható Eve: Valkyrie.

A virtuális valóság a következő 1-3 évben valószínűleg csak a játékosok és a techrajongók számára lesz érdekes, de szinte biztos, hogy az okostelefonokhoz hasonlóan mindenkit beszippant majd. Virtuális kézfogás, otthonunkban ülve részt venni egy tanórán, új világ, új élet?Nézze csak, amit még most elképzelni sem tudunk, hamarosan megvalósulhat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!