szerző:
hvg.hu

Az egész világra kiterjedő térképen mutatja egy szolgáltatás az ingyenes wifi hotspotok helyét.

Hasznos segítőtárs lehet turistáskodáskor a getWi.Fi nevű ingyenes webszolgáltatás. Az oldalra fellépve egy térképet látunk (ugyan amerikait), de a térkép az egész világra kiterjed, és megmutatja, hol vannak ingyenes wifi hotspotok. Több mint 500 ezer ilyen csatlakozási pontot tart nyilván.

©

A térképbe belezoomolhatunk, így utcaszintre bontva láthatjuk, hol vár ingyenes netezési lehetőség. A térképen van kereső is, így elvileg utcákra is kereshetünk, sőt ebben az esetben még méteres távolságban is mutatja a legközelebbi hotspot helyét, azonban a magyar helyszínekkel kicsit bajban van a térkép. Úgyhogy, ha itt kutakodnánk, válasszuk a város szintű keresést, és a térképbe zoomolva keressünk hotspotokat.

A térképen kis kék pöttyök mutatják a wifis helyeket, és minél sűrűbben borítanak ilyenek egy területet, annál biztosabbra mehetünk az ingyenes internetezésben.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!