szerző:
hvg.hu

A Google tulajdonában lévő Boston Dynamics egy félelmetesen jó humanoid robotot fejlesztett. Az Atlas bemutatóvideójára pedig valaki rákeverte Mucsi Zoltán legendás beszólásait.

A kültéri működésre is tervezett Atlas robot legújabb verziója 175 centis, 81 kilós, és meglehetősen emberszerűen mozog, szinte bármilyen talajon. Képes ajtók kinyitására, 4-5 kilós tárgyak emelgetésére, és még arra is, hogy felálljon, ha ellökik. Ez utóbbi, és úgy általában az egész Atlas akkor a legviccesebb, ha Mucsi Zoltán hangján és ismert szövegeivel szólal meg.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!