szerző:
hvg.hu

A Microsoft ismét csavart egyet a Skype-on, s egy olyan univerzális app kibocsátását tervezi, amelyik egyaránt fut PC-ken és mobileszközökön.

Nemsokára az univerzális Skype lesz a kommunikációs platform fő verziója a Windows 10 használói számára, függetlenül attól, hogy telefonjuk vagy személyi számítógépük van. A Microsoft ugyanis „egységesíti” a Skype-ot, és bár az újdonság kinézete egyszerűbb lesz, benne lesz minden fontos funkció.

Így lehet majd képeket megosztani vele, értesítést kapunk, ha hívásunk érkezne, lehet majd videohívást indítani, s egy későbbi frissítés után már csoportos üzenetküldésre, videohívásra is lesz lehetőség, sőt akár a képernyő megosztására is. Az új Skype app már a kezdetektől alkalmazkodni fog az eltérő képernyőméretekhez.

©

Redmond azzal indokolta a döntését, hogy az teljes mértékben a fogyasztói visszajelzéseken alapult, a felhasználók szerint ugyanis egy univerzális appnak több értelme van a jelenlegi alkalmazás-környezetben.

Az újdonságot heteken belül kipróbálhatják a tesztelők a Windows Insider program keretén belül, a felhasználókhoz pedig az év második felében érkezik. Addig továbbra is lehet használni a mostani Skype-ot.