szerző:
hvg.hu

Az Amazon már rendelkezik egy ilyen hasznos eszközzel, de valószínűleg nem sokáig lesz piacvezető ezen a téren, ugyanis kiszivárgott információk szerint a Google is digitális asszisztensen dolgozik.

Az okos otthonokat több digitális asszisztens is segítheti, de egyik sem olyan jó és könnyen használható, mint az emberi hanggal irányítható Amazon Echo. Nos, ez hamarosan megváltozhat, a The Information tudósítása szerint ugyanis a Google - pontosabban az általa felvárásolt Nest - egy ugyanilyen eszközt fejleszt.

Hasonló lenne, mint a piacvezető Echo: felhőszolgáltatásához kapcsolódik, híreket olvas fel, időjárási információkat szolgáltat, zenét játszik, megmondja, hogy mennyi az idő, s olyan kérdésekre is válaszol, hogy például milyen magas a Mount Everest.

©

Sok mindent lehet majd tőle kérdezni, és az Amazon pont attól félhet, hogy jóval többre is tud választ adni, mint az Echo. A Google keresőjének tudását ugyanis nem kell bemutatni, pont ennek köszönhető, hogy a tesztek szerint a Google Now hangvezérlése sokkal intelligensebb, mint az Apple Siri vagy a Microsoft Cortana.

Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen eszköz jelentené az igazi kényelmet, hiszen a Google kezében lévő Nest már a CES 2015-ön több olyan szolgáltatással együttműködést kötött, amelyek az otthonokat okosítják. Így ezekkel is együtt tudna működni a hangvezérlő.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!