szerző:
hvg.hu

A Microsoft mostanában rászokott arra, hogy különféle értesítésekkel bombázza felhasználóit azért, hogy többen használják a cég egyes programjait. Most a böngészőkre szálltak rá.

A redmondi vállalat nemrég még a Windows 10-et próbálta egyre erősebb nyomásgyakorlással terjeszteni, most pedig Edge böngészőjét. A Verge hívta fel rá a figyelmet, hogy az utóbbi időben egyre többeknél ugrik fel olyan értesítés, ami szerint érdemes lenne lecserélni az aktuálisan használt böngészőjüket.

Az értesítéseket a Chrome és a Firefox használóinak mutatja a Windows 10. A szövegben az olvasható, hogy a jelenleg használt böngészőjük nagyon meríti a laptop akkumulátorát, és jobb lenne az Edge-re váltani, ami a Microsoft szerint jóval takarékosabb. (Egy egyszerű videós tesztben nemrég azt is megmutatták, hogy melyik böngészőt használva mennyi ideig bírja ki egy laptop – itt megnézheti az eredményt.)

©

A Verge emlékeztet: a Google is hasonló taktikát alkalmazott régebben, amikor még arról kellett meggyőznie a felhasználókat, hogy váltsanak az Internet Explorerről Chrome-ra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.