szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hazai Windows-használók nagyjából kétharmadát érintheti az a gyárilag kikapcsolhatatlan értesítés, melyben a Microsoft rendszeresen a Windows 10-re frissítéssel zaklatja az embert. Jó hír, hogy már nem kell sokáig elviselni.

Ahogy nemrég megírtuk, hamarosan már fizetni kell a Windows 10-frissítésért, megszűnik az ingyenes lehetőség. Aki tehát gondolkozik a frissítésen, annak érdemes gyorsan döntenie, a határidő lejárta után ugyanis nem is keveset kell majd fizetni az oprendszerért.

Vannak viszont olyanok, akik egészen biztosak benne, hogy Windows 7/8 rendszerű gépükön nem szeretnének váltani, őket valószínűleg már nagyon zavarja, hogy a Microsoft viszonylag gyakran zargatja az embert a frissítésre biztató figyelmeztetésével. (Ebből időnként igen kellemetlen helyzet adódhat, például egy élő tévéadásban.)

©

A WinBeta rákérdezett a Microsoftnál, hogy ezekkel mi lesz. Mint kiderült, az ingyenes frissítési lehetőség eltűnésével ezek a zavaró figyelmelmeztetések is eltűnnek a gépekről: a vállalat “lekapcsolja és teljesen eltávolítja” a vonatkozó szoftveres elemet a pc-kről.

A zavaró értesítések kikapcsolására gyárilag ugyan nincs mód, de ha a Microsoft erőltetése ellenére sem szeretné telepíteni a Windows 10-et, egy egyszerű segédprogrammal végleg elintézheti a frissítési próbálkozásokat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!