szerző:
hvg.hu

Az egyszerűnek tűnő színkiválasztó alkalmazás rendesen megtornáztatja a szemet, egy idő után komoly kihívás az újabb szint teljesítése. Külön érdekessége, hogy ki csinálta, és az sem mellékes, hogy ki húzhat belőle hasznot.

A ColorBlinder alapötlete ugyan nem új, de az appot ugyanis a 13 éves miskolci Kiss Dániel készítette, aki ezzel ráerősít arra, hogy igenis érdemes minél korábban elkezdeni foglalkozni a kódolással, mert csodákat lehet művelni.

A Google Play áruhátból letölthető ColorBlinder játékszabálya egyszerű: a felbukkanó színes négyzetek közül ki kell választani azt az egyet, ami a többihez képest eltérő árnyalatú.

©

A játék egy 2x2-es ráccsal kezdődik, majd a helyes válasz után 3x3-as, 4x4-es, végül pedig 5x5-ös négyzetrácsot kapunk. Feladatként kaphatunk egyszerű színt, amit könnyű megkülönböztetni a többitől, de van köztük igazán nehéz is: például amikor egy 5x5-ös rácson kell kiválasztani a világoszöldek közül azt, ami egy árnyalattal még világosabb.

Kezdésként 10 másodperc áll egy rendelkezésre egy pálya teljesítéséhez, ám érdemes minél hamarabb megadni a választ, a helyes megoldás ugyanis plusz egy másodpercet ad csak az összidőhöz. Ha viszont rossz mezőre tapintunk, az automatikusan elvesz egy másodpercet az időnkből. A játékot bármikor szüneteltethetjük, de közben természetesen nem látszik az aktuális feladvány

A játék ingyenes, az app azonban reklámokat jelenít meg, a fejlsztő ígérete szerint az ebből származó bevétel felét az UNICEF kapja.

Ha máskor is tudni szeretne érdekes új alkalmazásokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!