szerző:
hvg.hu

Elég egy 20 perces töltés a Samsung akkumulátorának ahhoz, hogy utána 500 km-en keresztül elég energiát biztosítson egy autó meghajtásához.

Bár a (közeli) jövő közlekedésében egyértelműen az elektromos autóké lesz a főszerep, az e-autók kritikusai általában ugyanazt a két érvet szokták felhozni: túl lassan töltődnek újra és túl kicsi a hatótávolságuk, legalábbis a belső égésű motorral szerelt változatokhoz képest. Előbbit szerencsére egyre több gyártó cáfolja meg – elég csak a Tesla rekordjára, vagy épp a nemrég bemutatott Faraday Future FF91-re gondolni –, utóbbi probléma megoldására pedig a Samsung (is) bejelentkezett.

Az Engadget beszámolója szerint a dél-koreai cég akkumulátorok fejlesztéséért felelős részlege, a (Galaxy Note7-ek kigyulladó aksijai mögött is álló) Samsung SDI egy olyan akkumulátor-rendszert tetvezett, amit 20 perc alatt 500 km-re elegendő elektromos árammal tölthetünk fel. Illetve a projekt már túl van a terveken, már a prototípus is kész van belőle.

A hírek szerint az akkumulátor teljes kapacitása 600 km-re elegendő energiát tud majd tárolni, vagyis a 20 perces töltés nagyjából 80 százalékig tölti fel a rendszert. Ennyi időt simán eltöltünk egy benzinkúton is, ha épp meg akarunk állni pihenni/kávézni az autópálya mellett.

A prototípust a tervek szerint 2021-re véglegesíthetik és akkor dobhatják majd piacra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!