szerző:
hvg.hu

Az alábbi víruskergetőben az a legjobb, hogy nyugodtan futtathatjuk mellette alapértelmezett víruskeresőnket, nem fognak összeakadni.

A vírusirtók eléggé leterhelik a számítógép erőforrásait, ezért míg egyfelől jó, ha többoldalú a védelem, másfelől a saját dolgunkat nehezítjük meg, ha több víruskereső is van a gépünkön. Szerencsére az XVirus nevű, innen letölthető ingyenes anti-malware program alig használ erőforrást, így nyugodtan telepíthetjük, de közben nem kell attól tartanunk, hogy nagyon befolyásolja PC-nk teljesítményét.

A programmal átfésültethetjük jó alaposan a teljes rendszert, de gyorsabb szkennelésre is van lehetőség. Nemcsak a malware-eket, illetve a ransomware-eket veszi észre, hanem még az adware-eket is eltávolítja. A valós idejű védelmet is kínáló programnak fehérlistát is adhatunk, ha valamelyik riasztását false pozitívnak tartanánk.

©

Számos jellemzőt tetszés szerint állíthatunk rajta, így például elindíttathatjuk automatikusan a Windows rendszerrel, vagy például auto módba helyezhetjük, amikor saját maga dönt a megtalált fenyegetések sorsáról. Beállíthatunk automata karanténba tételt, illetve megadhatjuk, mennyi időnként ellenőrizze a rendszert.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!