szerző:
hvg.hu

Nem is kell paranoiásnak lenni ahhoz, hogy attól féljünk, valamelyik weboldalról illetéktelen kezekbe kerül az e-mail-címünk. Megmutatjuk, hogyan ellenőrizhetjük pillanatok alatt ezt az ijesztő lehetőséget.

Egészen a web mélyére lehatolva kutakodik a Hacked Emails nevű szolgáltatás, hogy megvizsgálja, érintett az e-mail-címünk valamilyen kiszivárgásban.

Az oldal használata igen egyszerű, csak be kell írnunk a címmezőbe a megvizsgálni kívánt e-mail-címet, majd a Check gombra kell kattintanunk, és már érkezik is a megnyugtató vagy elszomorító eredmény – ez utóbbi esetben azonnal változtassuk meg az e-mail-címünket és a jelszavainkat is.

©

A site-on megnézhetjük a legnagyobb és legfrissebb adatkiszivárogtató oldalakat (friss statisztikákkal), és mindenképpen érdemes elkerülni ezeket, vagy legalábbis fenntartani olyan e-mail címet, amit csak ide használunk. Mindettől függetlenül azzal is sokat tehetünk a biztonságos netezésért, ha legalább félévente megváltoztatjuk a jelszavainkat, nem használjunk ugyanazt a jelszót különböző oldalakon, illetve ahol lehet, ott mindenképp válasszuk a kétlépcsős hitelesítést.

Az oldalhoz egyébként egy Chrome-bővítmény is tartozik, ami jelzi a Gmailben, ha olyasvalakitől érkezik elektromos levél, akinek az e-mail-címe kompromittált valamilyen kiszivárogtató oldalon.

Ha máskor is tudni szeretne hasonlóan hasznos megoldásokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!