Így készíthet bárki Street View-t

2012. június 13., szerda, 15:02
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

Roppant népszerűvé vált 2007-es debütálása óta a Google világot feltérképező szolgáltatása, a Street View.

Roppant népszerűvé vált 2007-es debütálása óta a Google világot feltérképező szolgáltatása, a Street View. Mindez nem véletlen, hiszen a segítéségével  szó szerint a karosszékből fedezhetünk fel olyan egzotikus helyeket, mint amilyen az Amazonas vidéke.

Nos, ha valaki elirigyelte volna mindezt a Google-től, az vessen egy pillantást a német Streetview Technology nevű cég DIY (Do It Yourself streetview) nevű újdonságára. A DIY egy autóra szerelhető kamerából, egy képfeldolgozó szerverből és persze különböző, a 360 fokos felvételt segítő szoftverekből és tartozékokból áll. A kamera minden második másodpercben készít egy 28 Mpixeles képet, s a benne lévő GPS vevőnek és a helyzetérzékelőnek köszönhetően pontosan „tudja”, hol készült a felvétel.

Az összegyűjtött képekből hasonló látvány varázsolható, mint amit a Google Street View-ja produkál, s bármilyen weboldalba be is ágyazható.

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Így készíthet bárki Street View-t
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X