Vezessünk digitális naplót az életünkről, több eszközön

2012. április 20., péntek, 13:00
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

Sokan vezetnek naplót mindennapjaikról, hiszen sok szempontból segíthet, ha az ember kicsit átgondolja a...

Sokan vezetnek naplót mindennapjaikról, hiszen sok szempontból segíthet, ha az ember kicsit átgondolja a mindennapjait, ráadásul később az unokákat is pontosabb visszaemlékezésekkel szórakoztathatjuk. Ám manapság már nem feltétlenül kell a hagyományos, papír alapú naplóhoz ragaszkodni.

Ha valakinek iPhone és iPad, netán még valamilyen Mac is van a birtokában, a Day One lehet a legjobb megoldás arra, hogy digitális naplónkat elkészítsük. A program ugyanis létezik OS X-re és iOS-re egyaránt, ráadásul nem csak offline, hanem akár felhőben (iCloud és Dropbox) is tárolhatjuk vele naplónkat, így eszközeink között gyerekjáték szinkronizálni azok tartalmát. Így aztán a metrón írhatjuk a naplót az iPhone-on (amíg várjuk, hogy alábbhagyjon a füst…), otthon a kanapén elheveredve folytathatjuk az élménybeszámolót az iPaden, ha pedig éppen a gépen dolgozunk, bármelyik pillanatban kiegészíthetjük bejegyzéseinket ott is.

A Day One felülete nagyon ízléses és letisztult, így teljesen zavaró körülményektől mentesen dolgozhatunk. A program jelenlegi verziója kicsit korlátozott, így most még csak egyszerű, szöveges naplót rögzíthetünk vele, de a készítők a következő verzióban már képkezelést, címkéket és titosítást is ígérnek (a frissítés ingyenes azoknak, akik a jelenlegi változatot veszik meg). Jelszavas védelem amúgy már most is van, de az adatbázis jelenleg nem titkosított.

Ha valaki hajlamos elfelejteni, hogy napi rendszerességgel szeretett volna naplót vezetni, a Day One arra is képes, hogy figyelmeztesse erre, mint az iOS, mind az OS X verzió esetében. Megadhatjuk, milyen rendszerességgel, mely időpontban kérünk emlékeztetőt. OS X-en a menüsorban megbújó kis ikon olyannyira erőszakos, hogy rögtön feldob egy leegyszerűsített beviteli panelt is ilyenkor, de ez praktikus is, különben az ember csak megnyomná a "halasztás" gombot. Így azért nagyobb a csábítás az írásra.

Bejegyzéseinket egyébként szépen visszakereshetjük a keresőmező, vagy az integrált naptár segítségével, és kedvenceket is bekelölhetünk a bejegyzések közül, amelyeket azután külön listában is megtalálunk.

Reméljük, a fejlesztők lelkesedése nem törik meg, a Day One ugyanis az egyik legjobban eltalált felülettel rendelkező napló alkalmazás. Ha pótolják a hiányosságokat, akár a legjobb ilyen program is lehet az App Store-okban.

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Vezessünk digitális naplót az életünkről, több eszközön
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X