szerző:
- esel -

Aki Cilit, Tónit, Árpit és főleg Fannyt a networkjében tudja, az bármire viheti. És ő bármire is fogja vinni, ebben biztosak lehetünk.

Zuschlag János legalább tudta, kivel és miért dolgoztatott. "Már tavaly nyáron felvettem a kapcsolatot Szalai Viviennel. Azt gondoltam, hogy jobb, ha ezt egy kívülálló írja meg" – nyilatkozta a pályázatírási technikái miatt egy időre börtönbe került szocialista ifjúságpolitikus 2014-ben arról, miért egy nyakig a bulvárban megmerülő botránykönyv-szerzőnőre bízta sztorija megírását. "Neki van egy szűrő a szemén, mert ő nem én" – tette még hozzá.

Mi azonban a mai napig nem tudjuk, kicsoda a hatkötetes, immár saját idézetgyűjteménnyel büszkélkedő Szalai Vivien, hogy TV2-hírfőnök lehet. De, egy dolgot tudunk: azt, hogy valamit nagyon jól csinál. A kérdés csak az, hogy ez a valami több-e a kapcsolati háló szelfizés útján történő közhírré tételénél.

Zuschlagnak igaza van: Szalai Vivien egyrészt nem Zuschlag János, másrészt van szűrő a szemén. A TV2 új hírigazgatója, aki mindeddig magabiztosan navigált az írói tehetségtelenség Szküllája és a mérhetetlen érvényesülési vágy Karübdisze között, a Mokkában nyíltan elismerte, hogy a Századvég által menedzselt kötet "az időzítése miatt" fogyott nagyon a választások előtt. Aztán rátalált az új feladat: kedves naplóm, hírigazgató leszek. De mi az a hír? Na itt jön jól a szűrő a szemen, nehogy észrevegye.

Kevesen figyeltek fel az új szakember ("Én a minőségi szórakoztatásra törekszem") révbe érésének láttán, hogy személyében Magyarország nyolcadik legfontosabb médiaszemélyisége lett az immár – akárhogy dönt a bíróság – Vajna-féle TV2 hírfőnöke. Legalábbis a Forbes tavalyi összeállítása szerint. Még egyszer: Szalai Vivien médiakategóriában a nyolcadik legbefolyásosabb nő Magyarországon, márpedig ezt valamivel ki kellett érdemelni. Nézzük is meg, mivel!

Erős bulvártartalom nőiesen szelíd formában – ez a hitvallása a Story magazin kilenc hónapja kinevezett új főszerkesztőjének. Elődje, Ómolnár Miklós mellett négy évig dolgozott, végigjárta a ranglétrát, volt rovatvezető, vezető szerkesztő és főszerkesztő-helyettes. Mellette hat könyvet írt, többek között Stohl Andrásról. A Story jelenleg hetente átlagosan 166 ezer példányban kel el (...). Vivien büszke erre is, és arra is, hogy főszerkesztőként pere még nem volt, nem éri meg, azt mondja, inkább jó kapcsolatra törekszik a celebekkel.

Nőiesen szelíd bulvár? Végigjárta a ranglétrát? Vagy csak a magas példányszám arcát tüntették ki ily módon? Jó kapcsolat a celebekkel? Ez így egy vicc, lássuk be.

Szalai Vivien írói munkásságának, bulvárkarrierjének és a jelenlegi kormányzati kommunikáció működésének ismeretében csak egyetlen oka lehet annak, hogy megtalálta az új feladat: jókor szelfizik jó helyen. Aki Cilit, Tónit, Árpit és főleg Fannyt a networkjében tudja, az bármire viheti, és ő bármire is fogja vinni, ebben biztosak lehetünk.

Hogy is fogalmaz a Vajnának államilag átcsatornázott cég közleménye? "A TV2 Csoport határozott célkitűzése műsorkínálatának folyamatos fejlesztése és erősítése." Nincs ember, aki kétségbe vonná, hogy ehhez, tehát a hírműfaj kiirtásához a csatornán ma Vivien kell. Csak aztán jól használja azt a szűrőt a szemén.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!