szerző:
MLF
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Távozik a Sanomától Ómolnár Miklós, helyét a Story élén a Zuschlag-könyv szerzője, Szalai Vivien veheti át. A finn vállalat tavasszal bejelentette, hogy kivonul a magyar piacról, és megegyezett a portfolió eladásáról a magyar Centrál Csoporttal.

Távozik a Story és a Best főszerkesztője, Ómolnár Miklós a Sanoma médiavállalat egyik emblematikus figurája – értesült a hvg.hu több forrásból is. Utódja Szalai Vivien a Zuschlag-könyv szerzője lett. Cégen belüli források szerint hivatalosan még nem jelentették be a váltást, de a Story munkatársai már mind tudnak róla, és egy forrás szerint "sokkolta őket" mind Ómolnár leváltása, mind Szalai feltűnése.

Szalai Vivien
©

A finn tulajdonban lévő Sanoma, a Nők Lapja, a Story, a Best, illetve a Story TV tulajdonosa áprilisban jelentette be, hogy eladja magyarországi portfolióját. Ha az üzlet lezárul, az új tulajdonos a Centrál Csoport lesz. A csoportot a Wizz Air légitársaság egyik befektetőjeként ismerté vált Varga Zoltán neve fémjelzi. A Sanoma Zrt. tavaly 17,3 milliárd árbevétel mellett 293 millió veszteséget termelt (2012-ben még 200 milliós nyeresége volt a cégnek).

A börtönkönyvek szerzője az utód

Információink szerint Ómolnár helyét Szalai Vivien veszi át, aki még az országgyűlési választások előtt adta ki a börtönbe került volt MSZP-s politikusról, Zuschlag Jánosról szóló könyvét. A Fidesz-közeli tulajdonba került Napi Gazdaság Kiadó által kiadott Zuschlag-könyv a választások előtt jelent meg. Szalai jegyezte a Magyar börtönpokol című kötetet is, amely az ittas állapotban okozott közúti baleset miatt börtönre ítélt Stohl András színész történetét dolgozta fel.

A cikkünk megjelenése után az Index szakblogja azt írta, a Best főszerkesztését a Sanoma nem Szalaira bízza, ezt a lapot valószínűleg Sándor Anikó veszi majd át, aki korábban is a Best munkatársa volt. Sándor viszont a cikkünk alá azt kommentálta, majd szóban is megerősítette, hogy ő semmiképpen nem veszi át Ómolnár helyét, a Comment:com értesülése nem helyes, fel sem kérték a Best élére.

©

Ómolnár zenei szakíróként indult. Dolgozott közszolgálati és kereskedelmi rádióban, volt kisgazda parlamenti képviselő. A Story és a Best főszerkesztőjeként őt tartják a minőségi bulvár megteremtőjének. Kerestük Ómolnárt, de csütörtök délután nem vette fel a telefonját.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Vállalkozás

Lelép a Sanoma a magyar médiapiacról?

Nem kizárt, hogy eladja a finn tulajdonos a Sanoma Media Budapestet – írja az mmonline. Magyarország egyik legnagyobb kiadóvállalata iránt több nagy hazai és nemzetközi médiacég érdeklődik. Közülük az egyik legkomolyabbnak a Közép-Európában az idén nagyon komoly expanzióba kezdő Burda Internationalt tartják. Kérdés, hogy egészben vagy darabokban kel majd el a tavaly 17,7 milliárdos bevételt összehozó médiacég.

A kubai rezsim támogatói szabotálták az ENSZ munkáját

A kubai rezsim támogatói szabotálták az ENSZ munkáját

Nyomoz a rendőrség Székely László betegének halála miatt

Nyomoz a rendőrség Székely László betegének halála miatt

Több módszer is létezik a globális felmelegedés megállítására – íme az 5 legjobbnak tűnő

Több módszer is létezik a globális felmelegedés megállítására – íme az 5 legjobbnak tűnő

Komoly kibertámadás érte a szlovák külügyminisztériumot, adatokat is lophattak

Komoly kibertámadás érte a szlovák külügyminisztériumot, adatokat is lophattak

Fejenként 1 milliárd dollárt kapott tegnap a világ 10 leggazdagabb embere

Fejenként 1 milliárd dollárt kapott tegnap a világ 10 leggazdagabb embere

Ő itt Uzma – az első női autószerelő Pakisztánban

Ő itt Uzma – az első női autószerelő Pakisztánban