Miről szól egy viszony? Az biztos, hogy nem csak a szexről

Sándor Anna

7 perc

2019.12.03. 14:00

2019.12.03. 14:29

Szeretünk sémákban gondolkodni, pedig minden megcsalási történet egyedi, ráadásul az emberi szív legeldugottabb mélyére világít be. A sokféle árulásban azonban van néhány közös vonás, amely többet taníthat nekünk a párkapcsolatokról, mint először gondolnánk.

Létezik-e megcsalásbiztos házasság? Ez a kérdés már csak azért is aktuális, mert jelenleg a válások jelentős hányadának a hűtlenség az oka. Esther Perel világszerte elismert párkapcsolati szakértő vette a bátorságot, és új könyvében alaposan felforgatja, mit gondolunk házasságról, elköteleződésről és ezek tükrében a hűtlenségről. Nemcsak azt járja körbe, hogy mi vezet el egy viszonyig, és mi történhet utána, hanem azt is, hogy pontosan mi zajlik közben az érintett felekben.

Az Affér, avagy gondoljuk újra a hűtlenséget című könyv nem hallgatja el az árulás okozta sérülések következményeit, viszont mindenekelőtt azt mutatja meg, hogyan lehet valóban felépülni belőlük. Perel figyelemre méltó intelligenciával és meglátásokkal vizsgálja a modern kori házasságot és párkapcsolatokat - erről és könyvéről a hvg.hu-n írtunk hosszabban.

Esther Perel, a hűtlenségről szóló könyv szerzője

Állandó mintázatok

Facebook / Esther Perel

Ebben a cikkben pedig azt nézzük meg, hogy mintegy 30 év szakmai tapasztalattal a háta mögött, milyen állandó mintázatokat fedezett fel Esther Perel a viszonyok miatt hozzá forduló páciensek változatos történeteiben – és azt is, hogyan vezethetnek éppen ezek a mintázatok az erősebb, érettebb elköteleződés felé.

Egyáltalán mi a hűtlenség?