Nagy Zsolt: "Taccsra tesznek, ha ellenvéleményed van"

Szentgyörgyi Rita

5 perc

2019.11.13. 10:00

Metoo-ügyben a szakma krémje szerinte "kussol", és nem csak fizikailag, verbálisan is folyik a bántalmazás a színházakban. Legújabb filmje szórakoztató rendszerkritika, október 23-án viszont Karácsony Gergellyel állt egy színpadon. Portréinterjú Nagy Zsolttal.

HVG: A Drakulics elvtársban tűzpiros Mustangon száguld a 70-es évek kádári korszakában, hogy megfizessen azoknak, akik tönkretették. Milyen analógiákat érez a mával?

Nagy Zsolt: A mai politikai helyzet nagyon hasonlít a 70-es évek Kádár-rendszerére. Nem jön érted a fekete lefüggönyözött autó, de ugyanúgy taccsra tesznek, ha ellenvéleményed van. És a Rokonok-beli urambátyámviszony sem változott Magyarországon.

HVG: Kicsit sem teszi bizakodóvá az önkormányzati választások eredménye?

N.Zs.: Nem vette vissza az ellenzék Budapestet. Annyi történt, hogy a szavazók kinyilvánították, elegük van a pökhendi stílusból, a nyilvános lopásból, az otrombaságból, a Borkai Zsolt-féle botrányokból, a közszereplők viselkedéséből, a gyűlöletkampányokból, a sorosozásból, a migránsozásból.

HVG: Feminista kampánytól a Pride-ig rendszeresen beáll társadalmi felelősségvállalási kérdésekbe. Ellenzéki aktivistaként is el tudná képzelni magát?