Kuncze Gábor a Home office-ban: "Ez egy olyan tető, aminél még van feljebb is"

HVG360

1 perc

2020.05.05. 16:30

2020.05.05. 20:17

Nem vesztette el a humorérzékét az egykori belügyminiszter, így tud mosolyogni az operatív törzs minden fellépésén, s örül a hírnek, hogy a svájciak is tartják a kötelező távolságot, "csak nem értik, miért kell ennyire közel menni a másik emberhez". Kuncze szerint Orbánék egyetlen fontos szakpolitikai kérdést sem kezeltek a válság kapcsán, ugyanakkor a miniszterelnök erőfeszítéseket tesz, hogy a "nagy védelmező szerepében" egyedül léphessen fel.

Home office – Jelentések a "karanténból"

Miközben nagy tettekre készülünk, például a Mars meghódítására, egy láthatatlan kis vírus térdre kényszeríti az egész emberiséget, milliárdosoktól a nincstelenekig. Jobb híján mindenki az otthonába menekül, és igyekszik kibekkelni ezt az egészet.

A hvg360-on minden nap jelentkezik a Home office, M. Kiss Csaba sorozata, melyben aktív élethez, nyilvánossághoz szokott ismert emberek mesélnek arról, miként élik meg a helyzetet, hogy látják a közelebbi és távolabbi jövőt, mit tesznek épp, s mit kell elhagyniuk a szokásos tennivalóik közül.

A hétfői részben Oszkó Péter azt mondta: Ha egy társadalom a leszakadó rétegeket magára hagyja, az a saját problémájává válik. Az egykori pénzügyminiszter és kockázatitőke-befektető ennek ellenére nem hisz abban, hogy megváltozna a kapitalizmus, vagy az emberek alapvető természete.

A szombati epizódban Szilágyi János arról beszélt: "egy börtönben élek, ami a lakásomnak van álcázva". A 84. születésnapját ünneplő műsorvezető a beszélgetésben elárulja, hogy miért ijed meg néha magától, s szerinte mi köze Orbán Viktor kutyájának a vírushoz.