Tóta W.: A kőszívű ország fiai

Tóta W. Árpád

4 perc

2020.02.07. 10:00

A HVG publicistája szerint lehet tiltakozni az új Nemzeti alaptanterv ellen, de fontosabb lenne, hogy készüljenek olyan segédanyagok a diákoknak, amelyekkel túlélhetik azokat az éveket, amíg ez a rendszer van hatalmon.

Lesz időnk részletezni, hányféleképpen hibás, gyáva és káros az újnak nevezett Nemzeti alaptanterv. Tüntethetünk is miatta. Mielőtt ránk és főleg gyerekeinkre borul. Mert diktátum ez is, már csak megszokásból sem kérdeztek róla tanárokat, szülőket, ne adj' isten, gyerekeket.

Ez lesz, elkerülhetetlenül, és ha kritika éri, akkor meghosszabbítják Bicskéig.

Örülhetünk, hogy már csak kisebb Jókai-mócsingokat kell megrágni.

Ennek ellenére nem megúszható feladat, hogy az ellenzék pártjai kialakítsák az alternatívákat, azokat nyilvános vitákban összemérjék, akár szavazásra bocsássák amolyan előválasztásként. Hogy két év múlva a legjobb változatot képviselve mutathassák meg, mi lesz helyette, ha nyernek. FYI: akkor a most tizenhat évesek is szavazni fognak, és lehet, hogy marad bennük némi hasznos düh Jókai Mór miatt.

Bennem még mindig lángol.

Rengeteget olvastam addig meg azóta, igazán nem ellenségem a betű, de A kőszívű ember istenverte fiai pokoli kínt okoztak már harminc éve is.