Koronavírus-járvány
Fellélegezhet kicsit a világ, a Covid-19 ugyan nem tűnt el, de nem keseríti meg a mindennapokat. Ám visszatér-e? És mi van a betegség utóhatásaival? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Meglepő vehemenciával feszült egymásnak Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke és az ismert étterem-tulajdonos, Zsidai Zoltán Roy. Utóbbi egy interjúban igen markánsan fogalmazta meg lesújtó véleményét a járványhelyzetben házhoz szállítással túlélni próbáló éttermekről és a karitatív főzésekről. Zsidai szerint a jótékonykodás
olyan mentalitás, mint egy tékozló magyar nábobé, aki elkártyázza a vagyonát,
a kiszállítást pedig az igazi éttermek ősellenségének nevezte. Az ő felfogása szerint ugyanis „az étterem egy multidimenzionális élménycsomag, amelynek kulturális, társadalmi aspektusai vannak. Mindezt nem lehet házhoz szállítani.” Igen ám, de úgy legalább némi bevételhez lehetett jutni akkor is, amikor a vendéglátóhelyek bezárni kényszerültek.