HVG Extra A Nő
HVG Extra A Nő

Szerethető függőségeink címmel írtunk ki grafikai és fotópályázatot, az április 15-i határidőig pedig sokféleképpen szeretnénk megszólítani a bizonytalanokat, megerősíteni a magabiztosakat, és motiválni mindenkit, aki beküldené megörökített szenvedélyét. A zsűrit is kifaggattuk.

A legjobb pályamunkák, a kiállításra szánt alkotások kiválasztását szakmai zsűri végzi. Ráskó Eszter humorista, HR-menedzser is tagja a döntőbizottságnak. A saját mániáiról, a beérkező fotókkal, grafikákkal kapcsolatos elképzeléseiről és a zsűrivel való harcáról kérdeztük.

Ráskó Eszter

Humorista, szexuálpszichológus és HR-menedzser, a Dumaszínház társulatának tagja, a Comedy Central tehetségkutatója, a Magyarország, szereplek! című műsor felfedezettje. Jelenleg első gyerekét várja, a Matrjoska – Ráskó Eszter terhesvlogja 2019 februárjában indult, és szerdánként jelentkezik friss tartalommal.

 

 

 

 

 

Szerethető függőséggel (meg nem szerethetővel is) el vagyunk látva mindannyian bőséggel. Avass be, légyszi, a top háromba – amelyek vaskos mániák, vállalható gyengeségek.

Betegesen rajongok az extrém ízű vagy összetételű import üdítőkért. Ha valami átlátszó üvegben van, és úszik benne valami, esetleg megnyerő a csomagolása, már nyúlok is érte a hűtőpultba. Egyszer még púp is nőtt a homlokomra, amikor Ausztriában allergiás reakcióm lett valami spéci fűszerezésű vaníliás kóla miatt. Imádom a forró vizet és a fürdőket, napokon át tudnék ülni a Rudasban. Az éjszakázás a harmadik, valamiért világéletemben imádtam az éjszakát, és különösen nagy örömöt okoz, ha a hajnali végkimerülés zavar bele a REM-fázisba. Na meg persze az evés, az ivás, a mulatozás. Ezek a szalonképesek, de egy közepesen szenvtelen összegért szívesen rendelkezésre bocsátom a teljes listát.

Volt életedben olyan szenvedélyed, amelyik bár ártatlannak tűnt, de muszáj volt szabadulni tőle?

A terhesség kapcsán akad bőven, a forró fürdőtől a nyers halakon át az ártatlan poharazásokig.

Tömény történelem, Ráskó Eszter – Szeretlek is meg nem is: alkohol

Hogy lehet mindezt jól megmutatni képen? Hogyan képes visszaadni egy fotó vagy grafika az imádott dolgot vagy tevékenységet és a hozzá fűződő szoros, szenvedélyes viszonyt?

Talán nem is maga a tevékenység a fontos, inkább a hatása, amit a személyiségünkre gyakorol, az érzések, amiiket kivált belőlünk. Az elégedettség, a megnyugvás, az izgatottság. A belső drive, ami miatt kialakul a függőség.

Vitás kérdésekben milyen pályázók, pályamunkák pártjára állsz? Mit ígérsz: hogyan, milyen stratégiákkal fogsz küzdeni értük, és meddig fogsz elmenni a többi zsűritaggal vívott csatában véleménykülönbségek esetén?

A téma kapcsán számomra az esendőség, a gyarlóság, az önfeledtség, a profán és az őszinte a hívószavak. Nehéz előre stratégiát választani, előbb meg kell ismerni a mezőnyt. Szükség esetén hucul verőemberekkel fogom nyomatékosítani a véleményemet, de az is lehet, hogy csak simán érvelni fogok. Eddig még egyikre sem volt panasz.

Szerethető függőségeink
Grafikai és fotópályázat értékes díjakkal, kiállítási lehetőséggel

Beküldési határidő: április 15.

A közönségdíjas alkotásra április 16–22. között a Facebookon lehet szavazni.

 

 

 

 

 Az oldalon elhelyezett tartalom a HVG Extra A nő magazin közreműködésével jött létre, amelynek előállításában és szerkesztésében a hvg.hu szerkesztősége nem vett részt.