Vodafone
Vodafone

Újraindul a tavaly nagy sikert arató, videós tehetségkutató, és úgy tűnik, a szervezők is hasznosították a tavalyi év tapasztalatait. Idén az egyik zsűritag is a nézők közül kerül ki.

A Ki Mit Tube tehetségkutató alapvető szabályai ebben az évben sem változtak: továbbra is ez lesz a legszabadabb tehetségkutató, ide tényleg bárki nevezhet műfaji megköztések nélkül. A lényeg, hogy egy gyors kérdőív kitöltése után a YouTube-ra kell feltölteni a nevezni kívánt produkciót és a rövid bemutatkozó videót.

Innentől kezdve már a tíz fősre duzzadó zsűri és a közönség fogja eldönteni, melyik produkció jut először az elődöntőbe (ide 99 videó juthat be) majd a végső döntőbe (itt már csak 9 produkció versenyez majd a fődíjért).

Idén a zsűri is jobban passzol a versenyhez

A zsűrinél érdemes is egy pillanatra megállni. Tavaly ők kapták a legtöbbet a jellemzően tizenévesekből álló YouTube-közösségtől. Miután Mondik Noémi értékelő videójában erősen lehordta Dancsó Péter produkcióját, az erősen elkötelezett és vérszomjas Dancsó-rajongótábor egy emberként támadott a zsűritagra. A Videómánia című elképesztően népszerű YouTube-csatornája miatt már eleve "felfedezett" Dancsót kizárták a versenyből, ami persze újabb parázs vitákhoz vezetett.

Ahogy egy másik zsűritag, amúgy népszerű vlogger Szirmai Gergely az idei sajtótájékoztatón fogalmazott, tavaly mind a Ki Mit Tube stábja, mind a YouTube-közösség stábja rosszul közelítette meg a problémát. Az idei kiírás ezt próbálja meg orvosolni azzal, hogy a zsűribe népszerű, fiatal vloggereket hívott.

A Ki Mit Tube 2015-ös zsűrije
©

Ebben a kiírásban a tavalyi értékelők (Puzsér Róbert, Mondik Noémi, Saiid, Szirmai Gergely, Tamás Bence Gáspár) mellett a Viktória (László Viktória) és a Unfield (Csenki Patrik) videócsatorna két alkotója is zsűrizik majd. Ugyancsak frissítést jelent a zsűriben a Fish-frontember, Kovács Krisztián illetve a Bulibáró és a Mizu társalakotója, Pixa is.

A legnagyobb újdonság azonban minden bizonnyal a tizedik zsűritag lesz. Idén ugyanis nem csak szavazni és feltölteni lehet, hanem egy szerecsés jelentkezőből zsűritag lesz. A tizedik zsűritag helyére bárki pályázhat – a nép pedig majd eldönti, kit tart a legérdemesebbnek arra, hogy képviselje a zsűriben. A szervezők olyanokat várnak a zsűri versenybe, akik jól és hitelesen érvelnek, az új nemzedék nyelvét beszélik, és bárkivel, akár még Puzsérral is vitába szállnak, ha úgy érzik, igazuk van.

Változik a lebonyolítás is

Idén - hogy a táncos-zenés műfaj ne legyen felülprezentálva - három különböző kategóriában versenyeznek majd a produkciók. A zenés videókon kívül lesz egy tágan értelmezett a zenén túl és egy videós kategória is.

A tavalyitól eltérően lesz egy elődöntős kör is a versenyben, ide a három kategóriából kerül be 99 produkció. Az ide bekerült videósok új feladatot kapnak, majd ezek alapján dől el ki kerül a szptember 20-án rendezendő kilences döntőbe. A döntőben már kizárólag a nézők szavazatai fognak dönteni.

A Ki Mit Tube július 22-én kezdődik a tizedik zsűritag-választással, a produkciók versenye augusztus 18-tól szeptember 8-ig tart, amit a középdöntő, majd a döntő követ.

A Ki Mit Tube győztese egy 1 millió forint értékű médiatámogatást, egy 1 éves egyedi mobilinternet előfizetést, illetve egy hordozható WiFi hotspotot kap a Vodafone jóvoltából. Továbbá elutazhat a Google New York-i Space Studio-jába, ahol a nyertes az egyik YouTube-er zsűritag kíséretében elkészítheti új YouTube csatornája promó-anyagait. De a győztes még egy Android 3D Smart LED TV-vel és egy HDR-PJ410 videokamerával is gazdagodik.

Minden további információ a Ki Mit Tube hivatalos oldalán.

Tavalyi cikkeink a versenyről:

Borsodi slammer, Ytong-szobrász, fenékfurulyás – gyöngyszemek a klipversenyből

"Szevasztok komék" – a szomorú borsodi valóság ért egy millát és egy kocsit

 

 Az oldalon elhelyezett tartalom a Vodafone Magyarország Zrt. közreműködésével jött létre, amelynek előállításában és szerkesztésében a hvg.hu szerkesztősége nem vett részt.

Úgy működik a környezettudatosság a németeknél, hogy vesznek egy elektromos autót is a benzines mellé

Úgy működik a környezettudatosság a németeknél, hogy vesznek egy elektromos autót is a benzines mellé

"Toronyház" a szentendrei Duna-partra? Összecsaptak a civilek a városvezetéssel

"Toronyház" a szentendrei Duna-partra? Összecsaptak a civilek a városvezetéssel

Így magyarázkodik Kovács Zoltán Gruevszkiről a világnak

Így magyarázkodik Kovács Zoltán Gruevszkiről a világnak

Még a kormány is kiborult: 160 éve ez a csokik Ferrarija, most bezáratja a török tulajdonos

Még a kormány is kiborult: 160 éve ez a csokik Ferrarija, most bezáratja a török tulajdonos

Több mint 230 milliárdot költhet Budapest a 3-as metró felújítására

Több mint 230 milliárdot költhet Budapest a 3-as metró felújítására