HVG Extra A Nő
HVG Extra A Nő

A Szegedi Szabadtéri Játékok Shakespeare-menetelése újabb mérföldkőhöz érkezett. A Rómeó és Júliát nem csupán egészen kivételes színészek alakításában láthatjuk, de rendhagyó kampányvideóval is népszerűsítik a produkciót.

A július 27-én, 28-án és 29-én játszott Rómeó és Júlia előadásban szenzációs fiatal tehetségeket és nagynevű színészeket vonultat fel a Szegedi Szabadtéri Játékok, a névsorolvasás már önmagában garantálja a produkció nívóját. Rómeót a Vígszínház színésze, a Junior Prima-díjas Vecsei H. Miklós alakítja, Júliát a Katona József Színház népszerű művésze, Mészáros Blanka, Mercutiót Hajduk Károly formálja meg, Júlia anyját és apját Hegyi Barbara és Szabó Győző, Lőrinc barát szerepében Trill Zsoltot láthatjuk, míg Szűcs Nelli dajkaként lép a Dóm téri színpadra.

Ilyen sokat ígérő előadásnak természetesen a népszerűsítése sem mindennapi: az ismert közösségimédia-felületek segítségével update-elik a Rómeó és Júlia történetét, és teszik maivá a karaktereket. A profi grafikai megoldások mellett élő szereplős jelenetekkel is találkozhatunk – az ismerkedéstől a konfliktusokon át a híres nagyjelenetekig rengeteg szituáció ölt új, igazi 21. századi ruhát.

Rómeó például Facebook-esemény formájában kap meghívót Benvoliótól a Capulet-bálra, a rendező, Hegedűs D. Géza YouTube-videóban vezeti fel a történetet, hogy a prológus se legyen unalmas, az erkélyjelenetből Snapchat-társalgás lesz, Júlia pedig Instagram Boomerang-videóban búcsúzik Rómeótól.

 

A stáb nem titkolt célja, hogy a lehető legdirektebben kommunikálja a fiatalok felé: a forma ugyan sokat változott az elmúlt évszázadokban, ám a szándékok, az indulatok, az érzelmek megélése alig valamit. Ráadásul a nyári előadás is eltávolodik Shakespeare-korától, és a 20-as, 30-as évek Itáliájában játszódik majd. A történet pedig 2018-ban is tele van energiával, frissességgel és vakmerőséggel, varázslattal és drámával – a mai közösségi médiás felületeken is könnyűszerrel hasít. Mi pedig a Dóm téren, a csillagos ég alatt, a saját szemünkkel is meggyőződhetünk róla, mennyire aktuális, és mennyire szép.

Az előadásról itt olvashat bővebben.

 Az oldalon elhelyezett tartalom a HVG Extra A nő magazin közreműködésével jött létre, amelynek előállításában és szerkesztésében a hvg.hu szerkesztősége nem vett részt.

36 000 km magasba telepítene naperőművet Kína, végtelen energiaforrásuk lehet

36 000 km magasba telepítene naperőművet Kína, végtelen energiaforrásuk lehet

Már idén szalagátvágást ígérnek az M44-esen

Már idén szalagátvágást ígérnek az M44-esen

Mégis érdemes lesz nézni az Oscar-gálát: fellép a Queen

Mégis érdemes lesz nézni az Oscar-gálát: fellép a Queen

Timmermans: Orbán álljon ki a saját döntéseiért

Timmermans: Orbán álljon ki a saját döntéseiért

Amikor mínusz 40 kiló történelmet csinált

Amikor mínusz 40 kiló történelmet csinált