LG Electronics
LG Electronics

A dél-koreai gyártó idén bemutatott moduláris okostelefonjának egyik legfőbb erőssége a kamerája. Az LG G5-höz fejlesztett moduláris kameramarkolat segítségével szinte bármikor, bármilyen helyzetben tökéletes képeket készíthetünk.

Az LG G5 kameráját részletesebben a Minek a tükörreflexes gép, amikor ezt is használhatja? című cikkünkben mutattuk be, most pedig az LG Cam Plus nevű kiegészítőjét járjuk körül.

Ehhez fontos tudni, hogy az LG G5 a világ első moduláris okostelefonja, ami annyit jelent, hogy a készülék alját egyetlen kattintással leválasztva különféle specializált kiegészítők csatlakoztathatóak hozzá. Ezeket a gyártó LG Friends összefoglaló néven emlegeti, segítségükkel pedig a telefon teljes értékű digitális fényképezőgéppé, valamint HI-FI zenelejátszóvá alakítható.

A modulok közül külön figyelmet érdemel az LG Cam Plus nevű kamerás kiegészítő. A diszkrét, szürke modul a telefon alsó, leválasztható részét helyettesítve kerül a helyére, a jellegzetes neonzöld akkumulátor csatlakoztatása után. Segítségével a felhasználó kényelmesen tarthatja célra a kamerát, csúszásgátló bevonata pedig lehetővé teszi, hogy akár fél kézzel is tökéletes fotókat készítsünk vele.

A letisztult külsejű Cam Plus felületén 4 gomb található: egy a videofelvételek indításához, a kamera kétállású elsütőbillentyűje, a zoom görgője, illetve egy különálló gomb, amely a kamera gyorsindítására szolgál. A kétállású elsütőbillentyűvel aktiválható a fókusz is, így valóban lehetséges fél kézzel is fotózni.

A Cam Plus nem befolyásolja az LG G5 kamerájának a működését, az összes funkció továbbra is elérhető az érintőképernyőn keresztül. Így lehetőség van az Egyszerű, az Automata és a Manuális üzemmódok összes beállításának módosítására, és kiválasztható az is, hogy a 8 megapixeles fix látószögű, vagy a 16 megapixeles nagylátószögű objektívet használjuk. A kettő között egyébként a zoom változtatásával is lehet váltani.

135°-os panoráma

A Cam Plus-on ezen felül megtalálható egy, az USB-C töltő fogadására alkalmas csatlakozó, illetve a hangszóró is, csakúgy, mint az LG G5 „normál” alsó részén. Amitől azonban igazán kincset ér ez a modul, az a telefon/kamera üzemidejét jelentősen meghosszabbító 1200 mAh teljesítményű extra akkumulátor, amelyet a Cam Plus háza rejt. Ezzel szinte már semmi akadálya nem lesz annak, hogy egy egész napon keresztül fotózzunk, miközben nem nélkülözzük az LG G5 egyéb szolgáltatásait – netezés, közösségi média, játék, munka, stb. – sem.

Az optikai képstabilizátor segítségével a kevésbé biztos kezű fotósok is tűéles képeket készíthetnek a telefonnal.

Persze a Cam Plus némileg megnöveli a telefon súlyát, valamint az egyensúlyát is megváltoztatja. Ugyanakkor egy hetes intenzív teszt után kijelenthető: kifejezetten kényelmessé teszi a G5 használatát, az alul lesúlyozott telefon ugyanis így még jobban belefekszik a tenyérbe, és amiatt sem kell aggódni többé, hogy a fényképezés hevében könnyedén kicsúszna az ujjak közül. Annak, aki komolyan szeretne fotózni a telefonjával – márpedig az LG G5-nél erre nincs alkalmasabb választás – érdemes megfontolni a Cam Plus modul beszerzését is.


Because getting everything in one shot should be as easy as one click. #LGG5 #WideAngleLens #LGCanada #G5WideAngle

LG Electronics Canada (@lgcanada) által közzétett videó,Az oldalon elhelyezett tartalom a LG Electronics Magyarország közreműködésével jött létre, amelynek előállításában és szerkesztésében a hvg.hu szerkesztősége nem vett részt.

Most kapcsolja be az álomfunkciót a Facebook: a magyaroknak is menni fog az üzenetek utólagos törlése

Most kapcsolja be az álomfunkciót a Facebook: a magyaroknak is menni fog az üzenetek utólagos törlése

Gruevszki csak időt akar nyerni Magyarországon, innen kelet felé menekülne

Gruevszki csak időt akar nyerni Magyarországon, innen kelet felé menekülne

Közbeszerzés befolyásolása miatt 9 évre elítéltek két volt minisztert Szlovákiában

Közbeszerzés befolyásolása miatt 9 évre elítéltek két volt minisztert Szlovákiában

Rendőrök szállták meg a szolnoki műtrágyagyárat, az 5. leggazdagabb magyar érdekeltségét

Rendőrök szállták meg a szolnoki műtrágyagyárat, az 5. leggazdagabb magyar érdekeltségét

Theresa May: Ha nincs megállapodás, elmaradhat a Brexit

Theresa May: Ha nincs megállapodás, elmaradhat a Brexit