Mastercard
Mastercard
Tetszett a cikk?

Sorozatunk harmadik részéhez értünk, ami ezúttal a sportról szól ugyan, de a feltételek továbbra is változatlanok. Csak olyan helyeket kerestünk fel, ahol készpénz, bankkártya nélkül, csupán a mobilunkkal tudtunk fizetni.

A gasztro kalandozás, majd a szórakozás után témát váltunk, és olyan sportágakat keresünk, amelyek nem feltétlenül jutnak az ember eszébe, ha a test, vagy éppen az agy alapos átmozgatása a cél. Míg konditermet vagy fitnesz központot minden sarkon talál az ember, méretes lyukakkal ellátott golfpályát, LAN partizó fiatalokkal teli esport bárt, vagy profi darts táblákkal megtöltött helyet jóval kevésbé.

Academy Golf Budapest (Footgolf pálya) - Perényi út 6.

A sportágak ötvözésére ma már számtalan példát találunk, de a golf és a labdarúgás párosítása bennünket is meglepett. A Hollandiából indult sportág ugyanazon szabályok szerint zajlik, mint a klasszikus golf, csak éppen 5-ös méretű focilabdát kell bejuttatni az 53,5 cm széles és 40 cm mély lyukakba. Aki azt gondolja, hogy a méretek növelése, és a lényegesen könnyebben használható sporteszköz (azaz láb) miatt ez jóval egyszerűbben megy, annak az a hírünk, hogy nem, bizony ez a sportág is kihívások elé állítja az embert. Aki szerint viszont ez egy szórakoztató, jól átmozgató, tökéletes kikapcsolódást nyújtó sport, annak egyrészt igaza van, másrészt máris foglaljon egy pályát és próbálja ki, nem fog csalódni.

A képre kattintva galéria nyílik!
©

Rudas Gyógyürdő és Uszoda - Döbrentei tér 9.

A budapesti gyógyfürdő-kultúra egyedülálló és kihagyhatatlan helyszíne a török hódoltság idejében épült Rudas gyógyfürdő. melynek török jegyeket viselő kupolás terme a régi idők fürdőkultúrájába vezeti vissza a látogatót. A 2014-es bővítéssel az épület déli részében, a régi ásványvíz-palackozó üzem helyén egy új wellness és szauna részleg épült, kiegészítve egy, a tetőn található panorámamedencével. A fürdő 20,5 méteres úszómedencéje pedig azokat várja, akik a pihenés mellett sportolni is szeretnének. A Rudas pénteken és szombaton hajnali 4-ig nyitva van, ami tökéletes lehetőség a dunai panoráma éjszakai bevizsgálására a panoráma medencéből.

A képre kattintva galéria nyílik!
©

Prince of Darts – Szondi utca 5.

Ez a hely a legjobb példa arra, hogy mennyi meglepetést képes okozni a főváros. A darts igazi kocsmasport (minden negatív felhang nélkül), az azonban nagyon nem mindegy, hogy mennyire igényes körülmények között dobálhatjuk a nyilakat. A Prince of Darts tökéletes egyensúlyba hozta a „normális táblák, világítás, tágas tér”, illetve „legyen mit inni közben” igényeket. A körúttól egyetlen percre található teremben steel darts játszható, ahol minden állás (ebből összesen 16 használható) saját eredményvezető papírral, tökéletes fényviszonyokkal bír, és a játék idejére kért nyilak is jó minőségűek voltak. Ott jártunkkor éppen egy verseny zajlott, így aki szeretné magát megmérettetni, annak érdemes követnie a Prince of Darts Facebook oldalát is.

©

Barcraft 2 Esport Bár – Bajcsy-Zsilinszky út 59.

A netes streamek előtt ülő milliók, a labdarúgó és egyéb csapatok által alapított esport szakosztályok, a hatalmas díjazású, sokezres csarnokokat megtöltő események mind arról tanúskodnak, hogy az esport egy új, magasabb szintre lépett. A hazai élet is pezseg rendesen, aminek az egyik középpontja a Barcraft 2. A gaming közösség kedvenc találkozóhelye komoly infrastruktúrával, kellemes közeggel, konzolokkal, gépekkel várják azt, aki szeretne egy kicsit megmerítkezni ebben a miliőben.

 

©


Az oldalon elhelyezett tartalom a Mastercard megbízásából jött létre, előállításában és szerkesztésében a hvg.hu szerkesztősége nem vett részt.

Mastercard BrandChannel

Addig nyújtózkodj, ameddig a mobilod ér

Végre csúcsra hághat a kényelem és a praktikum. Se pénztárca, se bankkártya, se zsebből előhalászott ringyes-rongyos címletek. Csak fogja kedvenc okostelefonját, és fizessen olyan egyszerűen és sikkesen, ahogyan azt megálmodtuk, amikor a jövő mindennapi vívmányaira gondoltunk.

Mastercard BrandChannel

Nélkülözhetetlen partykellék lesz az okostelefon

Ha a belvárosba indulunk mulatni, időnként komoly logisztikai stresszt kell elszenvednünk amiatt, hogy hol lesznek legnagyobb biztonságban nélkülözhetetlen fizetőeszközeink: pénztárca, bankkártya, telefon. Mi leteszteltük, és higgyen nekünk: elég lesz a mobil.