NN Biztosító
NN Biztosító
Tetszett a cikk?

Valóban a saját otthonunkban vagyunk a legnagyobb biztonságban? Az utóbbi 10 év statisztikai adataiból az derül ki, hogy közel háromszor annyi ember hal meg háztartási balesetekben, mint például az utakon. Különösen nagy veszélynek vannak kitéve a kisgyermekek, akik még nem képesek felmérni a veszélyforrásokat, így súlyos sérüléseket okozhatnak saját maguknak.

Könnyen gondolhatjuk azt, hogy a családi fészek melegében érhet minket a legkevesebb baj: ide térünk vissza a mindennapok problémái elől, és szeretteinket is itt szeretnénk a legnagyobb biztonságban tudni. A számok azonban mást mutatnak: a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint közel háromszor annyian halnak meg otthoni baleset következtében, mint amennyien közúti balesetekben. A felnőtteket érintő, tipikus háztartási balesetek mellett különösen fontosak a kisgyermekekre leselkedő veszélyek, amelyek egyik fő oka a nem megfelelő körültekintéssel berendezett és kialakított otthon is lehet. Az alábbi infografika bemutatja, hogy hogyan tudjuk biztonságosabbá tenni lakásunkat néhány egyszerű lépéssel.

NN accidental

A legnagyobb igyekezetünk ellenére is sajnos történnek néha balesetek, amelyek következménye lehet egy sebes kéz, de akár égési sérülés vagy csonttörés is. Ha megtörténik a baj, akkor nem biztos, hogy elég az elsősegély doboz, könnyen lehet, hogy hosszadalmas orvosi kezelés lesz egy-egy rossz lépés következménye. A megfelelő megelőzés mellett tehát arra is gondolnunk kell, hogy hogyan biztosítsuk magunk és szeretteink számára a megfelelő ellátást és gyógykezelést. Végig kell gondolnunk, hogy egy esetleges baleset milyen anyagi kieséssel jár, ha például a szülő egy időre munkaképtelenné válik, vagy a gyermek felépüléséhez szükséges rehabilitáció költségei meghaladják a család anyagi lehetőségeit. Ezért érdemes olyan balesetbiztosítási csomagot választanunk, amely nem csak a bekövetkezett baleset után nyújt azonnali anyagi segítséget, de olyan egészségügyi és baleseti asszisztencia-szolgáltatásokat is biztosít, amelyek kiemelten fontosak lehetnek a minél hamarabbi felépülés szempontjából. Győződjünk meg arról is, hogy biztosításunkba bevonhatóak legyenek hozzátartozóink is, így garantálva a teljes biztonságot az egész család számára.


Az NN Baleseti felépülés biztosítással magát és szeretteit, így gyermekeit is biztosíthatja. Ha bárkivel baj történik, hathatós támaszt kaphat a felépüléséhez, illetve ahhoz, hogy a család túljusson az anyagi nehézségeken. A pénzügyi szolgáltatáson túl kézzelfogható segítséget is kaphat a baleseti asszisztencia-szolgáltatásokon keresztül, mint például 7/24 orvosi call center, járóbeteg-szakellátás megszervezése, gyógytorna, otthoni segítségnyújtás és otthonátépítés megszervezése. Így Ön anyagi biztonságban tudhatja saját magát és a szeretteit, hogy minden energiával a rehabilitációra és felgyógyulásra tudjon koncentrálni. Öt baleseti csomag közül választhatja ki a leginkább az Ön igényeire szabott megoldást.


Az oldalon elhelyezett tartalom az NN Biztosító megbízásából jött létre, előállításában és szerkesztésében a hvg.hu szerkesztősége nem vett részt.