szerző:
hvg.hu

Mintha Öland szigetén sétálnék a sűrű, magas fűben, a háttérben lágyan füstölő kis kémény, tenger- és tehénszag, susogó, alacsony fák. Tücskök zenélnek a fényes éjszakában. Így tudnám leírni a Volvo V70-est.

© Autómenedzser
A Volvo először ebben a típusban próbálkozik a nagy autó, kis motor kombinációval. A célnak megfelel, ha nem is tűnik sportosnak a nagy kombi a 140 lovas géppel, minden helyzetben meglehetősen dinamikusnak bizonyult.

A korábban tesztelt Volvókhoz képest újdonság volt ebben a kocsiban a véletlen sávelhagyásra figyelmeztető rendszer – amely pityegéssel jelzi, hogy figyelmetlenül váltunk sávot, 65 kilométer/óra fölött – , valamint az elalvásra figyelmeztető jelzés, amelyet nem tudtam kiprovokálni (a kettő együtt plusz 165 ezer forintért). Utóbbi lényege, hogy országúti tempónál kamerák figyelik az autó úttartását, és ha sokáig bizonytalan nyomvonalon halad, hangjelzés kíséretében megjelenik egy üzenet: tartson pihenőt. A biztonsági övek becsatolására vehemensen figyelmeztet, nem csak elöl, még a hátsó üléseken is.

© Autómenedzser
A kézi váltó hibátlanul működött, a parkolófék elektronikus, ami, ha sebességbe tesszük az autót, magától kiold. A motor indítása gombnyomásra történik. A klíma kétzónás, automatikus, a befújás erősségét is lehet állítani a központi menüben. A kormány multifunkciós, a nagyszerű benne az, hogy elengedése nélkül lehet vezérelni a hangrendszert, a telefont és a tempomatot. A műszerfal kijelzői tetszetősek, az analóg számlapok hátterében a digitális kijelzők minden fontos menetadatról tájékoztatnak. Nagyautósan fordul, alulkormányozásra hajlamos, a tolatóradarnak nagy hasznát vesszük.

Csomagtartója hatalmas és széles, nyitása elektronikus, sínek, rögzítők és rejtett rekeszek teszik nélkülözhetetlenné. Nagyon tetszett a hátsó szélső ülésekbe beépített kétfunkciós gyári gyerekülés (70 ezer forint). Használata egyszerű, nem foglal el külön helyet, mert az ülésből szabadítható ki, 15-36 kiló közötti gyerekek számára ideális, kötelezővé tenném minden autógyártó számára, alapáron.

Drága és megéri (Oldaltörés)© Autómenedzser
A futómű kényelmes, nagyautósan hullámzik, fiam és feleségem őszinte sajnálatára, akik a hasonlóan hajózó nagytestű autókban mindig rosszul vannak. Szerintük én vezetek rosszul. Bírtam a kocsit, a bőrfotelek süppedése, valamint a mindent belengő komfort és kényelem, a gyermekkoromra emlékeztető tehénszag, a tökéletességre fejlesztett ergonómia az általam tesztelt eddigi legjobb Volvóvá emelik a V70-est. Pedig ez nem is fullos verzió. 10,1 milliós alapárához azért szépen rápakolt a megrendelő. Az alapáras fűthető első ülések és a magyar nyelven kommunikáló fedélzeti számítógép mellett volt állítható intenzitású sebességfüggő szervokormány (60 ezer forint), xenon-fényszórók (190 ezer forint), audiorendszer (145 ezer), tolatóradar (135 ezer), Bluetooth-os telefonelőkészítés (90 ezer forintért működött is, ráadásul kiválóan). Néhány további extrával kiegészítve a V70-es tesztautó kínálati ára 11,5 millióra ugrott.

© Autómenedzser
Nem olcsó autó, de azt kell, hogy mondjam, megéri. Volvót ennyire még nem kedveltem meg, pedig nem is mentem vele sokat. Kényelmes volt, megbízható, viszonylag halk és takarékos. Persze, mint minden autóban, itt is találtam hibát: a mennyezetbe épített, a biztonsági övek becsatolását kijelző kis panel rossz úton zörgött. Más zavaró tényezőre nem emlékszem, talán még az erősen túlzó fogyasztásmutatót említhetem: 6,2 literen állt, amikor leadtam az autót, ehhez képest én 8,2 literes fogyasztást mértem a főként városban megtett 300 kilométer során. A 8,2 nem rossz, de jobban örültem volna a 6,2-es átlagnak.

B. Cs.
Autómenedzser

 

Műszaki adatok (Oldaltörés)

Volvo V70 2.0 D, Momentum
MOTOR
Hengerűrtartalom (cm3) 1997
Környezetvédelmi besorolás EURO 4
Max. teljesítmény lóerő140 lóerő 4000-es fordulaton
Max. nyomaték: Nm 320 Nm 2000 fordulaton
MÉRETEK
Tengelytáv (mm) 2816
Hosszúság/szélesség/magasság (mm) 4823/1878/1547
Csomagtér555-1600 liter
Saját tömeg (kg) 1600
MENETTELJESÍTMÉNYEK
Végsebesség (km/h) 200
Gyorsulás (s): 0 - 100 km/h 11
FOGYASZTÁS (l/100 km)
Vegyes6,0
Tesztfogyasztás8,2
CO2 kibocsátás (g/Km) 159
ÁRA Az autó listaára 10,1 millió forint,
a tesztelt autó ára 11,5 millió forint


Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
automenedzser.hu Autó

Volvo-teszt: az érzékek limuzinja

Szép. Biztonságos. Svéd. Luxus. Volvo. Akinek ez elég, nem fogja megbánni, hogy az S80-ast választotta. Még akkor sem, ha az öthengeres dízelmotor lomha és hangos.

automenedzser.hu Autó

Volvo V50 teszt: családi biznisz

A Volvo kombija márt járt a szerkesztőségünkben, de akkor a harmatgyenge egyhatost tettük próbára, amely csalódás volt, viszont tökéletesen képviselte a Volvo legújabb fejlesztéseit, arculatát, hamisítatlan életérzését. Az öthengeres turbódízellel és automatikus váltóval szerelt V50-es izgalmas sportkombi.

hvg.hu Autó

Teszt: a Volvo szereti az alkoholt

A legkisebb négyajtós Volvo finom, izgalmas autó. Üzleti és családi célokra egyaránt alkalmas. Bioetanollal működő motorja lendületes autózást tesz lehetővé, olcsón üzemeltethető és nagyon környezetbarát, bár nem túl humánus. A Flexifuel változat felára hamar megtérül.

Hirtelen kirúgták a Grammy-akadémia elnökét – tíz nap múlva díjátadó

Hirtelen kirúgták a Grammy-akadémia elnökét – tíz nap múlva díjátadó

10-ből 9 weboldal trükközik a látogatókkal, ez derült ki egy új vizsgálatból

10-ből 9 weboldal trükközik a látogatókkal, ez derült ki egy új vizsgálatból

Még a vombatok is befogadják a menekülteket

Még a vombatok is befogadják a menekülteket

Így tudja telepíteni a Microsoft új Edge böngészőjét

Így tudja telepíteni a Microsoft új Edge böngészőjét

Új vezetőt neveztek ki Mészárosék szállodaláncának élére

Új vezetőt neveztek ki Mészárosék szállodaláncának élére

Radar360: a Bizottság aggódik a magyar jogállamiságért, a pedagógusok kiakadtak

Radar360: a Bizottság aggódik a magyar jogállamiságért, a pedagógusok kiakadtak